Am impresia ca blegoo e catalizatorul senzatiilor si gandurilor mele bune. Aveam ieri o discutie, in care eu constatam consternat ca oamenii sunt ciudati. Adica se ofera sa faca pentru tine lucruri gratuite, dar atunci cand le oferi bani sa faca aceleasi lucruri, dar exact aceleasi, te trezesti cu…nimic.
Prima concluzie ar fi ca oamenii se simt presati cand e vorba de bani, si prefera sa faca lucruri gratis, pentru a nu simti stresul.
A doua, si cea mai importanta, este ca oamenii nu fac distinctia intre omul din spatele monitorului de calculator si rolul pe care el si-l joaca pe blog.
Atunci cum te astepti sa faci bani reali din blogging, daca tu nu reusesti sa faci distinctia asta?
Si nu ma refer la cititorii zilnici ai unui blog, pentru ca ei chiar nu trebuie sa vada diferenta, ci ma refer la blogarii in sine. Cei care au reclame adsense si se bat cu caramizile in piept ca doresc sa faca bani, dar piata din romania e nedezvoltata.
Ultima concluzie era ca sunt siderat, pentru ca asta inseamna ca oamenii asa sunt si in viata de zi cu zi. Adica…oameni buni, e normal sa fii superficial, injurios, cabotin, cretin, sa fii cum vrei tu, pe blog. Dar voi asa sunteti si in realitate?
Tipilor, ca sa faci lucrul asta in mod profesionist, trebuie sa fii profesionist. Chiar daca e o jucarie, e un blog, un nimic, atata timp cat vreti sa faceti bani din asa ceva, comportati-va ca niste profesionisti.
Iar in relatiile sociale zilnice, disociati imaginea de pe blog cu imaginea reala. Pentru ca atata timp cat nu veti vedea omul Vali Petcu din spatele nickului zoso, sau pe omul Arhi din spatele grasutului care se prosteste pe ArhiTV, nu o sa puteti sa relationati deloc. Deoarece eu ma astept de la voi la o interactiune umana, intre doi tipi seriosi, care au un scop.
Iar voi vedeti doar un blogger, caruia ii acordati 2 lei. Vechi.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.