Scris de Mихаи

Ca urmare a faptului că, în urmă cu două săptămâni, dna Sabrina Maria Nedelcu, consilier județean PSD Constanța, a exprimat în spațiul public ideea că protestatarii ar fi niște „putori”, aduc la cunostința opiniei publice următoarele:

În urma verificării declarației de avere depusă de către dna Sabrina Maria Nedelcu, în calitate de candidat la funcția de consilier județean, am constatat că dumneaei însăși nu a avut venituri din salarii. Nici din chirii. Nici din activități independente, pensii, investiții, activități agricole, premii și jocuri de noroc. Singurul venit menționat în declarația de avere a dnei Sabrina Maria Nedelcu este suma de 280.000 de euro, obținută ca „moștenire”, cu sursa „Nițu Tudora, nuntași”.

Link declarație de avere: 

Mai mult, în urma verificării declarațiilor de avere depuse de toți membrii PSD de pe lista de candidați ai PSD pentru Consiliul Județean Constanța, am depistat  alte 6 persoane care nu declară niciun venit, nici din salarii, nici din alte surse, nici din premii și din jocuri de noroc, nici din activități agricole, nici din pensii, nici din investiții, nici din cedarea folosinței bunurilor, nici din activități independente.

Membrii PSD pe care i-am surprins în această situație sunt:

Deoanca Ana ( link declaratie de avere: )

Drăghici Rareș Cosmin ( link declaratie de avere:  )

Focuță Adriana ( link declaratie de avere:  )

Naceades Gheorghe ( link declaratie de avere: )

Popa G Andreea Emilia ( link declaratie de avere:  )

Samara Stelian ( link declaratie de avere:  )

În ceea ce privește situația de la Teleorman, lucrurile nu sunt foarte diferite. 6 persoane, de pe listelele aliatilor PSD si ALDE, nu declara venituri din salarii in declaratiile de avere depuse in calitate de candidati la alegerile pentru Consiliul Judetean Teleorman. Acestia sunt

Petricioaia Nicu = PSD ( Link declarație de avere
Tatu Cristina = PSD Declaratia avere

Corcoveanu Cristina Mădălina = ALDE Declaratia de avere

Cristescu Sorin = ALDE ( menționează că doar soția a avut venituri din salarii )

Mocanu Vasile Ion = ALDE ( menționează că doar soția a avut venituri din salarii )

Spătaru Marian = ALDE Declarația de avere

Încheiem acest demers de bună informare a opiniei publice cu câteva observații:

*Spre deosebire de dna consilier PSD Constanța, nu considerăm că, dacă nu au avut venituri, acești membri ai PSD si ALDE ar putea fi considerați drept putori, trântori, șamd.

*E posibil ca membrii PSD si ALDE nominalizați să fi avut, totuși, venituri dar, ca urmare a lipsei de cunoștințe determinată de lipsa de interes despre funcționarea Statului de drept și a transparenței instituționale, să nu le fi trecut în declarațiile de avere publicate pe site-ul ANI.

*E posibil ca mebrii PSD si ALDE nominalizați să fi avut totuși venituri dar, ca urmare a intenției de a le ascunde, să nu le fi trecut în declarațiile de avere publicate pe site-ul ANI. Oricât de mică ar fi această probabilitate, nu o voi exclude decât dacă și doar atunci când ANI va comunica rezultatele verificărilor care se impun.

*E posibil ca membrii PSD si ALDE nominalizați chiar să nu fi avut venituri înainte de a candidida la alegerile locale din 2016. În această situație, responsabilitatea revine, firește, guvernării PSD de până la finalul anului 2015.

Nu în ultimul rând, resimt îngrijorarea față de eventualitatea cazului/ cazurilor în care, neavând venituri, membrii PSD si ALDE nominalizați care menționează în declarațiile de avere proprietăți imobiliare și/ sau autoturisme au rămas datori la plata taxelor și impozitelor locale.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.