Scriam pe 4 februarie, eu și vali, că se vor sparge manifestațiile în același stil în care au fost sparte toate manifestațiile de până acum. Mizeriile de la Uniți Salvăm și Corupția ucide sunt trimiși agresiv în piață cu idei crețe, de marșuri pentru dreptate, tricoloruri și alte căcaturi, totul se duce în derizoriu, lumea pleacă acasă și cam aia e.

Oile internetului, gen Bunescu sau Ariel, gemeau de extaz și ironizau pe oricine încerca să explice că marșuri de câteva kilometri pe zi nu poate duce decât un atlet, nicicum niște oameni abia veniți de la muncă sau de la 40 în sus. Comentariile de la vali abundau de invective (pentru că le permite) și de demontrații matematice despre cum kilometrii aceia bătuți vor strânge mii de oameni în plus și vor rupe ciuperca în două.

“Să facem o recapitulare de ce suntem aici: Vrem demisia acestui guvern”, a spus la microfon organizatorul Sebastian Duma, aprobat de cei prezenţi care au strigat “Demisia”. “Vrem aprobarea Ordonanţei 14 în Parlament şi respingerea Ordonanţei 13 prin lege”, a completat Duma.

La un moment dat, organizatorul a propus ca protestele să nu se mai desfăşoare în fiecare seară, ca până acum, ci doar în weekend. “Din păcate, am observat că nu mai există un interes real pentru a ieşi în stradă. Poate că orădenii, bihorenii au obosit, poate că aşteaptă să vadă ce se va întâmpla”, a spus Duma, vădit supărat pe numărul mic de protestatari ieşiţi în stradă în ultima săptămână.

via

Sebastian Duma, chelnerul aciuat pe lângă uniți salvăm, cel care a cerut autorizațiile de marșuri tâmpe prin Oradea, propune, deloc suspicios, ca protestele să se țină doar în weekend. În timp ce, desigur, îi duce în marș pe ultimii fraieri care încă nu au abandonat și merg ca oile în urma unei portavoci. Absolut nimic în neregulă, nu? La fel ca și în printscreenul de mai sus, se încetățenește ideea de a o rări cu mitingurile, lasă, o să venim în weekend.

Oilor, cum vă simțiți acum, când lucrurile s-au răsuflat și când realizați că ați fost manipulați ca niște oi? Știu, în declarații veți fi cei mai tari, e clar că ați avut perfectă dreptate și de fapt lumea s-a plictisit, de aia nu mai vine și nu are nicio legătură că ați mărșăluit ca niște cretini, zi de zi, la comanda unui anonim care a preluat comanda voastră, dar undeva, acolo în voi, nu-i așa că vă râcâie cât ați fost de tonți și aroganți?

Am întrebat-o înainte pe o tipă care zicea că mizeria de aseară cu tricolorul a transmis un mesaj, CARE E MESAJUL TRANSMIS? Nu a știut ce să răspundă, ea știe că a transmis un mesaj.

Da, mesajul este că sunteți niște oi și că, și datorită vouă, protestele s-au stins în ritm de dans, tricoloruri, donații către corupția ucide și alte manele la care voi, oile populare, ați pus rapid botul.

Oilor.

Mai citiți și o altă opinie pe tema asta.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.