Mă gândeam ieri, privind imaginile astea din Ucraina.
Poroșenko, fost președinte. Miliardar de meserie. Urmărit de procuratura din Ucraina pentru nuștiuce chestii. Cu o zi înainte de atacul naziștilor, a venit în Ucraina, și-a plătit cauțiunea, după care a pus mâna pe un kalaș și a plecat la bătaie. Putea fi oriunde în lume, în clipa asta. Putea să soarbă un muai thai în Hawaii.

Kliciko, primarul Kievului. Avere netă de vreo 100 de milioane de euro. Ar fi putut, ca majoritatea parlamentarilor ucrainieni, să plece liniștit, cu jetul personal și să participe la rezistența asiduă din străinătățuri. Și el, și fratele său. Amândoi sunt în Ucraina, luptând, la propriu (poza nu este de acum)

Zelensky, președintele Ucrainei. Putea să plece oricând și nimenu nu i-ar fi reproșat nimic. A refuzat să fie scos din țară de către americani. Este în mijlocul luptei, cu cască și vestă antiglonț. Între lupte, își face timp să vorbească cu aliații sau să facă mișto de mizerabilul de Mario Draghi.

Uitându-ne la ei, vă rog să îmi spuneți pe care din politicienii români de vârf îi vedeți făcând aceleași lucruri, în cazul unui război?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.