Eudora a fost primul meu client de e-mail, diferit de Outlook Express. Mi-a fost aratat de Stefan de la Taifas. A fost prima data cand am realizat ca un POP3 poate fi mai mult decat un rahatis care iti aduce mailurile pe desktop.
Intre timp am descoperit Thunderbird, care mi-a placut mai mult decat Eudora, si l-am folosit in ultimii ani. Asa ca moartea Eudorei, in mai anul asta, a trecut pe langa mine neobservata. Totusi, cand am auzit ca cei de la Qualcomm au inchis proiectul, am simtit o unda de parere de rau. Facea parte din amintirile mele si dintr-un moment al vietii mele care a fost foarte fericit.
Ei, tipii de la Mozilla mi-au facut un mare bine, si au preluat codul sursa, dezvoltandu-l in alta aplicatie, numita Penelope.
Asa ca, de astazi ma intorc la Eudora, prin Penelopa, pentru ca thunderbird a urmat calea trasata cu atata maretie de firefox, adica aglomerarea nejustificata de prostii, care duce la un consum exagerat de RAM, pierderea unor caracteristici care ii faceau buni, si adaugarea altora care sunt de un lamerism desavarsit.
Astept browserul care sa ma desparta de firefox.