gestapo

Anghel Gabriela Lola, Ardealeanu Sanda Maria, Badea Viorel Riceard, Bogdănici Camelia, Bumbu Octavian Liviu, Burlacu Ștefan, Cadăr Leonard, Croitoru Cătălin, Cernea Remus Florinel, Ciuhodaru Tudor, Crăciunescu Grigore, Dalca Ștefan Petru, Deaconu Mihai, Diaconu Adrian Nicolae, Diaconu Bogdan, Dobra Dorin, Fenechiu Cătălin Daniel, Fonta Nuțu, Gheorghe Daniel, Grecea Maria, Gunia Dragoș, Irimie Vicențiu Mircea, Marian Ion Cristinel, Mihai Aurelian, Mincă Liliana, Motoc Octavian, Movilă Petru, Năstase Ilie, Oltean Ioan, Peia Ninel, Pop Liviu Marian, Raețchi Ovidiu Alexandru, Roman Cristian Constantin, Săvoiu Ionuț-Cristian, Surugiu Radu, Tănase Răzvan Ionuț, Tomac Eugen, Vosganian Varujan, Vreme Valerian și Zlati Radu sunt parlamentarii români care au decis să creeze un grup de inițiativă în vederea a, ghici ce, unirii Moldovei cu românia.

Ce se întâmplă în acest timp pe lângă noi? Rusia a anexat Crimeea și, datorită acordului impus la Minsk de către aliatul numărul 1 a lui Putin, Merkel, va anexa și celelalte regiuni disputate cu ucrainenii, creând mult doritul coridor spre Transnistria, spinul din coasta Europei. Așa, ca o chestie haioasă, să ne amintim de vestitul pact de neagresiune de acum 76 de ani. Istoria e haioasă și cei ce nu o cunosc, sunt condamnați să o repete.

Ce facem noi? Ne agităm ca pepsi, atrăgând atenția asupra noastră, într-o chestiune care nu se va întâmpla niciodată, cel puțin niciodată relativ la orizontul temporal al zilelor noastre pe care le mai avem de trăit. Ni se pare absolut normal ca aleșii nației, cei care au dreptul legal să vorbească în numele nostru, să agite spiritele de gen exact în momentele cele mai rele posibil. Mai rău de atât, cu război la granița noastră, ce ar putea fi? Război la Iași? Fregata Ferdinand aruncată în aer?

Desigur, dacă același lucru l-ar face ungurii, am fi indignați până în rărunchi, cum adică, Transilvania noastră, cea din moși strămoși. Da, desigur Moldova e altceva, nici nu a făcut parte din USSR și sigur nu face parte din planurile revanșarde ale lui Putin.

Judecăm cu dublă măsură, cu o clasă politică de cea mai joasă speță și cu un popor care nu înțelege de ce ar trebui să lupte, în caz de război.

Fotografia este dintr-o carte scrisă de un tip numit Sven Hassel. Nici cei din cartea lui nu voiseră să meargă la război, atunci. Nici ei nu înțelegeau de ce ar trebui să moară pentru unul și celălalt.

Într-un final, au înțeles.
În timp ce mușcau țărâna.

În altă ordine de idei, marele bărbat de stat numit Varujan Vosganian, unul din inițiatorii și susținătorii acestei uniri, a plâns în parlament și și-a păstrat imunitatea. Pentru că na, la Udrea merge, nu mai e necesară la vot, oricum nu votează cum trebuie.