full-rss-feed-or-rss-summary

Răzvan s-a gândit să reacționeze la plângăceala lui Idaho și Nihasa și să le facă full feed, pe motiv că oricum sunt puțini cei ce mai folosesc feed readerele. Și nu sunt de acord.

feedly

În primul rând, nu sunt chiar așa de puțini pe cum ai crede. Locul 6 la referali e decent. Nu spectaculos, dar decent. Eu folosesc feed readerul, mai ales de când am renunțat la contul personal de facebook. Și dacă spuneți că e suficient facebook, să știți că acolo primiți doar 2% din ce scriu, conform algoritmilor inteligenți care guvernează rețeaua. Eu nu accept să fiu condiționat de un roboțel, prin urmare aleg să citesc ce vreau eu, când vreau eu și în ordinea în care vreau eu.

În al doilea rând, eu mă chinui să plătesc un hosting rapid, ca să poți citi confortabil. Eu cu vali suntem unii dintre puținii publisheri, din cei ce trăiesc din munca asta, care își plătesc propriile servere, nu chiar ieftine. Restul stau pe conturi shared pe la câte un hosting amărât sau se milogesc, ca Buhnici, de câte un cont moka pe undeva, bazându-se pe faptul că sunt vedete.

Am o temă frumoasă, elegantă, plină de tot felul de chestii utilă, temă pentru care un om a muncit și muncește tot timpul, ca să o țină la zi cu toate chestiile necesare.

Și nu în ultimul rând, scriu. În fiecare zi scriu 4-5-10 articole, fie ploaie, nor, soare, război sau lene. Nu îți cer nimic pentru asta, nu plătești abonament, nu te deranjez cu reclame agasante, nu îți sar pop-upuri în față, nu cântă nimic prin fundal, nimic din ce fac siturile clasice, premium, care se vând cu 5 euro mia de afișări. Nu merit, pentru asta, nici măcar o afișare în google analytics?

Situl meu e axat pe comunitate. Grija mea primordială sunt oamenii ce formează comunitatea cetin.ro. Cum ai intra să vezi ce comentează fiecare sărit pe aici, dacă ai citi doar ce vezi în feed? Ai mai intra? Da da, știu, dacă ți se va părea interesant, ai intra. Nu, nu ai face-o. De exemplu groparu își lasă feedul full. Deși râd la fiecare articol al său, mi-e lene să mai intru să comentez. (bine, la el și proporția de ardeleni get beget din comentarii e mare)

Da, e munca mea și pentru mine contează și cei 5000 de oameni care mă citesc în feed. Sigur, fac și niște bani din ceea ce fac, dar satisfacția maximă este când văd oamenii aglomerați pe site, certându-se cu mine prin comentarii sau lăsând comentarii de 100 de ori mai inteligente decât rândurile mele. Nu aș renunța pentru nimic în lume la senzația asta.

Și dacă consideri că situl meu nu merită efortul de a da un click pentru a intra pe el, înseamnă că, mai mult decât probabil, nu sunt demn să mă citești și e cazul să te îndrepți spre alte situri, mai bune dpdv calitativ.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.