DAN-PURIC

În mod normal, nu cred că avem căderea de a-i judeca pe ceilalți. nu suntem perfecți, avem lacune mari, toți, indiferent de locul pe care îl ocupă în lume.
Dar totuși, nu am cum să nu te judec negativ dacă:

 1. Îmi povestești smerit cum ți-a schimbat viața ultimul monolog al lui Dan Puric, pentru care ai plătit preț de Filarmonica din Viena și te mai duci și data viitoare. Nu vreau să vin cu tine, o să îmi schimbe viața total?
 2. Afară sunt 35 de grade, iar tu porți pălăriuță și fular, asortate la tricou cu mâneci scurte. Fashion statementul tău îți scrie TARGET pe frunte.
 3. Ești PR/CEO/Manager/Social Media enthusiast, jurnalist sau orice altceva presupune scris zilnic și interacțiune prin scris, gramatica ta conține găleți de iii-uri, dar tu consideri că e ok, important e să ne înțelegem. Ești analfabet și te judec a fi drept unul.
 4. Îmi explici că Neuro-Linguistic Programming e o chestie importantă, care ajută oamenii și că e foarte bine că oamenii dau bani ca să fie învățați că sunt cei mai buni și că pot reuși prin sine însăși. Ești un șarlatan în ochii mei, poți să spui orice, inclusiv că MISA nu este despre viol de minore și urinoterapie.
 5. Ești femeie și îmi povestești despre toți cei 150 de bărbați cu care te-ai culcat, iar ăștia sunt doar cei despre care îți amintești? Ghicește în ce categorie te pun.
 6. Ești bărbat și unica ta preocupare este să povestești tuturor cu cine ți-ai tras-o și cât, eventual cu cât mai multe detalii? Îmi pare rău, ai fost judecat și numerotat, un bărbat adevărat e un gentleman.
 7. Ești bărbat și îmi povestești că, din când în când, o mai altoiești pe nevastă-ta, că așa e bine, femeia să îți știe de frică? Dacă mi-ai povestit asta și încă suntem amici, înseamnă că am un interes material la tine, să știi.
 8. Toată ziua te plângi de cât de grea e viața ta, cât de grea e viața acasă, cât de greu te descurci cu banii, cât de greu îți e la muncă, cât de greu e să o ții în schilibru când urinezi. Nu aș vrea să te întreb decât Unde ți-e fustița?
 9. Ești sărac, viața ta e un lung șir de chițibușării și încercări de a face toți banii dintr-un foc, mănânci pe sponci dar, săptămânal, ultimii bani îi joci la Loto, iar premiul deja îl ai împărțit pe căprării. Oare ce spune asta despre tine?
 10. Ai citit astea și ai zâmbit superior, în mintea ta. Nu te-ai regăsit nicăieri.
  Vezi că mândria e păcat capital.