Aş fi vrut să intitulez postul ăsta Durerea-n…penis, că tot am eu o piatră care vrea să iasă, dar am vrut să fiu civilizat.
Şi că veni vorba de civilizaţie.

Azi e vineri 13. Zi considerată cu ghinion. Mediafax face o analiză de câte zile de vineri 13 au fost într-un secol, după care loveşte adânc, la lingurică.

se crede că Vinerea Mare, ziua crucificării lui Iisus Hristos, este la originea proastei reputaţii a acestei zile. Cu atât mai mult cu cât la Cina cea de taină, la masa lui Iisus au stat 13 persoane. În timp ce civilizaţia creştină adoră cifra 12 (12 luni, 12 ore etc), numărul 13 este considerat a fi al lui Iuda

Tinere analfabet alcătuitor de articol şi degrabă muritoriu de foame.
Reputaţia zilei de vineri 13 vine de la data de 13 octombrie 1307, într-o zi de vineri, când, printr-o bulă papală dată în secret, papa Clement al nuştiucâtelea a condamnat la moarte întreg ordinul templierilor, din întreaga lume. Drept pentru care, au fost ucişi în cele mai bestiale moduri, caracteristice creştinismului, aproape toţi templierii din lume.

Aceste date sunt disponibile la o simplă căutare pe internet. Se găsesc în cărţile cu lectură obligatorie de la liceu. Orice om cu puţină cultură ştie originea zilei de vineri 13.

Numai Mediafaxul nu are idee.