Cred că, dacă îmi aduc bine aminte, primul contact cu ideea de parfumuri l-am avut la 18 ani, când eram îndrăgostit de Mihaela, printesa mea blondă și buzoiancă, mai mare decât mine cu doi ani. Prințesa mea era înaltă, blondă, sexy sexy și din Buzau, iar pentru mine era un fel de dragoste interzisă, pentru că, deja, o aveam drept gagică pe Geani – cine a citit cartea știe ce și cum. Iar prințesei îi plăceau sprayurile Impuls, ceva cu o blondă tunsă scurt pe copertă. Și doamne, cât am umblat să gasesc sprayul ăla, ca era marfă pe sub mână, trebuia să ai pile la Mercerie ca să poți face rost.

Anyway, m-a ajutat, pe termen scurt, dar, pe termen lung, printesa mea s-a întors la prințul ei buzoian de dinaintea mea, care era doar cu vreo 10 ani mai mare decât mine și, cu care, am impresia, că s-a și măritatat. Am vazut-o, o singură dată, după aceea, în stație la 135 la Baba Novac, era într-un trening deux pieces și gumari, cu o sacoșă de rafie dupa ea, aratând splendid pentru cei minim 65 de ani pe care îi arăta, de mi-a venit să ma duc sa îi zic Sărumana mamaie. Doamne, și ce frumos mirosea când se dădea cu Impuls, când veneam și o îmbrățișam pe la spate și îmi cufundam nările în părul ei, de i se făcea pielea de găina…

După aceea am învatat lecția și știu că femeile și parfumurile sunt de nedespărțit, iar drumul spre inima unei femei trece neapărat prin sticla ei de parfumel. Geani avea ceva cu miros de viorele, i-am uitat numele. Ileana folosea exclusiv ceva de la Dior, nu mai știu cum se numea, dar recunosc sticla. Roxi umbla cu balonașul ăla de la Helena Rubinstein pâna și când mergea să își facă abluțiunile de dimineață. Magdalena, dulcea de Magdalena, probabil a fost înmormântată cu o sticluță mică și fâșneață de Lancôme. Mădălina era tradiționalistă, așa că Chanel no 5 făcea parte din dieta utilizată de femeile cu ambiții mari și sâni pe măsură. Casi, tipa măritată cu arabul care ne-a surprins în hol, folosea ceva care mirosea a miere și camile. Dani este fan Bulgari, ceva sticlă albastră. Și o să ma opresc aici, pentru că am impresia că aici m-am oprit și cand i-am destăinuit nevestei ce am mai facut eu prin viață.

Aveți parfumuri favorite, pe care le-ati plimbat de-a lungul vieții? Eu am unul pe care îl țin de câțiva ani, dar cand se termină sticla asta, trec pe altceva, că m-am plictisit de mirosul de barbat viguros, tutun, patchouli și bergamote.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.