Am reușit să ne cărăm ieri de acasă amândoi, să vedem un film și mi-a căzut ochii pe Eternals. La care am reușit să iau bilete 4DX, prin urmare, mă doare spatele și acum. Nu e de mine, tăticu, asemenea manifestare, efectiv îmi strică tot mojoul și toată concentrarea, plus mișcările alea haotico-zguduitoare. Bine, pentru copii e genial, când merg cu ei sunt leșinați de fericire.

Așa. Revenind la Eternals, încerc doar să emit o părere realistă, fără prea multe spoilere.
Primul lucru care m-a lovit, la început, a fost că unul din Eterni era surdo-mut. Etern, supraom, dar surdo-mut. Cumva intră în categoria bășină PC. După ce afli că Eternii sunt construiți de către Vasilică ăla cu 6 ochi, stai să te gândești Waddafuck, a avut ceva cu ea de a făcut-o surdo-mută? I-a alunecat degetul în vaselină când i-a făcut scărița? I-a rupt ciocănelul în ea? În ureche, adică?

După care, majoritatea timpului m-a lovit ceva, ceva ce nu puteam pune mâna nici eu, nici nevastă-mea. Trecea timpului, trecea filmul și nu aveam nicio manifestare PC, nimic eroic, nimic revoluționar, nimic. Ar putea fi? Să fie acesta FILMUL, cel care nu sacrifică povestea pentru PC?

Aș putea să vă mai țin în suspence puțin, dar nu o fac, pentru că sunt băiat bun. Aproape de final, am răsuflat ușurați, a lovit PC-ul brutal. Phastos, fostul Hefaistos, este negru, gras și gay și se iubește cu un arab care îi dă citate înțelepte din mumă-sa. Bine, Hefaistos, fiind grec, era alb, șchiop și deloc gay, dimpotrivă, era soțul zeiței frumuseții. Dar cine mai stă să gândească chestii, când avem de îndeplinit hectare de bine cu forța?

Cam aici o să mă opresc cu spoilerele de film, restul puteți să îl vedeți singuri. Ce am remarcat, și nu doar la Eternals, este că s-a schimbat prezentarea filmului și finalul. Dacă acum 20-30 de ani filmele schițau foarte puțin terenul și personajele, lăsând să se înțeleagă din film restul, iar finalul era Au trăit fericiți până la adânci bătrânețe și imaginația trebuia să lucreze restul, acum sunt făcute ca în filmele pentru proști, flickurile alea pentru adolescenți de pe Netflix. Timp de 40 de minute, o oră, ți se prezintă fiecare personaj, cum sunt ei împreună fericiți și cum discută tâmpenii și how you holdin upuri, iar la final, trebuie să vedem totul, ce face fiecare personaj, ce taxi ia fiecare și câte valize are după el, plecând spre soare apune.

Unii apreciază genul, nu și eu.
A, și să nu uit. Salma Hayek are cel mai obosit și fals joc actoricesc din toată cariera sa, e atât de plină de bășini și importanță de zici că e un actor român pe scenă.
Gemma Chan e 10/10 pe scala aj.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.