Eu, de principiu, urăsc cinematografia rromânească. O cinematografie tristă, plină de bășini și de regizori care au descoperit filonul comunist, trăgând de el până la epuizare. Actori slabi, teatrali, pregătiți de profesori slabi, trăiți pe vremea când competiția nu exista și era actor oricine intra la IATC. Ca să înțelegeți cât de căcat este cinematografia rromânească, ultimul film al lui Porumboiu se numește Când se lasã seara peste Bucuresti sau Metabolism. Lars von Trier, marș la budă, vine din urmă dumnezeul filmelor.

DAR…

Vaslui. Județul vaslui se face remarcat în fiecare an, prin 2 evenimente. Inundațiile invariabile, pentru că moldoveanul, în clipa în care și-a primit pădurea de la CAP, a și pus-o la pământ, pentru că era pădurea lu’ tacsu. După care supraveghează atent, cu un zâmbet ștrengăresc și o țigară în colțul buzei, cum este dezinundat de către pompieri. Doar asta e treaba pompierilor. Celălalt eveniment este numărul masiv de înjunghieri pe fondul consumului de alcool și a laxității secsuale a doamnelor vasluiene, dar asta nu e relevant în contextul de față. Cum care context? Contextul în care voi realizați ce fii oferă țării județul Vaslui.

Revenind la problema ce ne macină, astăzi Vasluiul s-a mai remarcat cu ceva. Cu singurul deputat manifest retard din rromânia. Singurul om care și-a permis să urce la tribuna parlamentului și să strige că filmul Poziția copilului a fost atât de premiat pe la festivaluri pentru că denigrează rromânia și asta e de fapt mișcarea agenturilor, să denigreze rromânia. Cum adică, să înjuri în film?

Deputatul este fost primar de Vaslui, DE MESERIE profesor și membru în comisia de cultură. Și pentru că prostiei, urii și kominternismului au trebuit să îi dea un nume, l-au numit Victor Cristea.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.