Deputatul PPDD Liliana Ciobanu i-a cerut premierului Victor Ponta să precizeze ce măsuri are în vedere pentru interzicerea desenelor animate care instigă la violenţă, arătând că Lolek şi Bolek, Ciocănitoarea Woody, Mihaela sau Bălănel şi Miaunel au fost înlocuite cu monştri, roboţi sau vampiri.

Prin metoda empirică de demonstrație, am ajuns la concluzia că toți aleșii neamului care au nume de gen sunt bătuți în cap. Fără exagerare. Dar nu vreau să divaghez.

Doar să îmi aduc aminte în câte moduri moare săracul coiot din Road Runner. Sau de câte ori e fracturat, înghețat, împușcat Tom. Ori ce bătaie lua Bluto de la Popeye, care Bluto încerca să o violeze pe Olive cu orice ocazie. Sau ce prostii făcea fantoma unui copil mort, Casper. Ori infracțiunile criminale ale lui Pinocchio. Sau crimele lupului, care a ucis iezii și le-a pus capetele rânjite în geam.

Și totuși, niciunul dintre noi, cei ce suntem aici, nu ne-am autoeducat în spiritul crimei, violului, molestărilor și celorlalte chestii promovate de desenele animate așa zis safe. Nu toți, iar despre ceilalți nu sunt chiar convins că au violat învățând de la Bluto.

Nu desenele animate cu violențe strică educația copiilor. Ci tocmai lipsa altei educații. Copiii nu învață din desene animate, ci au nevoie de învățăminte de la cei ce nu le oferă. De la părinți, de la rude și, de ce nu, de la educatori.

Da, e ușor să arătăm cu degetul către desenele animate, ca să justificăm violurile maternale din Vaslui, furturile din Oltenia sau retardul cronic din ardeal. E soluția simplă pentru a justifica totala lipsă de implicare a tuturor, atunci când vine vorba de copii.

Pentru că majoritatea consideră că datoria lor de părinți se încheie când au livrat lapții sau produsul final, funcție de sex. După aceea copilul crește la bunici sau i se aplică soluții de parenting din cărți americane ori de pe internet, cele în care e ok să se cace prin casă și să deseneze pe pereți, pentru că astfel nu îi îngrădești spiriul dat de Geea, mama noastră a tuturor.

Și, când imbătrânim și ne lovește demența, ajungem deputați și cerem să se interzică desenele animate cu roboți, pentru că sigur de aia copilul nostru a luat 1.6 la bac.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.