Sau cazul Marcel Bartic.
Îmi trimite ieri un prieten linkul ăsta. Hmmm, Bartic, numele imi suna cunoscut. Oare vreo legătură de rudenie? Am verificat, nu. Doar o legătură de afaceri. Sau, în fine, o legătură de educație a copiilor.

De fapt, ce voiam să zic este că noi, cei din online, suntem foarte des păcăliți de oamenii care ne mint, sub aparența bunelor intenții. Vai, uite, ne ocupăm cu educația, vrem să creștem școala românească, vrem să creștem nivelul copiilor din școli, pentru viitorul nostru, al tuturor. Și fraierii de noi se aruncă cu capul înainte, crezând că fac un bine și că ajută societatea. După care afli că respectivul de fapt vrea să vândă cursuri statului român, gen, într-un caz ipotetic. Sau fraierilor care au auzit de ei și datorită ție. Și te simți, evident, vinovat, pentru că, involuntar, ai contribuit la o țeapă.

Nu aș vrea să generalizez acum, singurul motiv pentru care scriu este doar asemănarea de nume dintre doi oameni, din care doar pe unul îl știu.
Ce mă deranjează, în general, este acest gen de comportament. Vai, învățământul românesc e de căcat. Vai, ce mizerie e cu testele PISA. Vai, nimic nu merge, să ne ridicăm, tovarăși!

Și după ce luptăm cu atâta spor, ne deschidem o școală privată ultracentrală, din bănuții strânși din salariul mizer de profesor, pentru că ne-a învins sistemul și nu mai putem.

Când îmi mai scrieți, încercând să mă convingeți să susțin diverse inițiative care par inocente și nu vă răspund, amintiți-vă de ce am scris aici.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

18 comentarii Adaugă comentariu

  1. Uite, din cauza scepticilor ca tine, sunt multi printi in Nigeria care au camere pline ochi de bani si nimeni nu ii vrea, zac acolo degeaba!

    62
    • #2

      o tona de ani nu am fost sceptic, ci fraier…

    • #3

      familia regala nigeriana cred ca are cel putin 40 de urmasi cu titlul de print

      6
    • #4

      Mai …

      1
    • #5

      @grumpy, ba, in africa aia au familii de la 5 membri in sus, daca nu i-ar mai domoli bolile ori foametea probabil ar fi de la 11 in sus, deci da, o familie extinsa la astia e destul de probabil sa aiba suta de membri

      1
  2. #6

    Si cum ar fi trebuit sa contribuie la schimbarea sistemului de invatamant? Stand de-o parte si dand din gura? Sunt convins ca si atunci ar fi putut fi combatut similar: put your money where your mouth is…

    8
  3. Eu una abia aștept sa existe o concurenta REALA la sistemul de educație public. Și zic asta cu soț cadru didactic in sistemul public!
    Sa aibă și școlile private aceea finanțare per elev pe care o au și școlile publice (doar părinți lor plătesc taxe fie ca merg progeniturile la privat ori nu) ca sa se poată dezvolta cât mai mult. Nu îl știu pe domnul care face subiectul articolului, habar nu am dacă e dacopat sau un profesor bun, dar sper în deschiderea a cât mai multe scoli private!!

    10
    • #10

      Pai si faci ca la spitale? Daca e o urgenta, te trimite la stat :))

      13
    • #11

      comparatie fara sens, medicina de urgenta e monopol de stat.

      7
    • #12

      Nu e niciun monopol de stat medicina de urgență. E doar o zona a medicinei în care privatul nu are interes sa se bage. Niciodată nu se va băga un privat pe ceva doar pentru că e nevoie dacă nu permite și obținerea de profit

      18
    • #13

      Lemme get this straight: tu vrei scoli private cu finantare de la stat? Adica aceeasi finantare cata o fi ea / elev sa o primeasca si privatul?

      10
    • #14

      da:))) si, in plus sa plateasca si taxa:))

    • #15

      The lion, the witch and the audacity of this..(cenzurat).

      6
    • #16

      @Pss: are sens ce spui, doar ca Romania nu este pregatita pentru asa ceva (vezi si cate minusuri ti-ai luat)
      Ce nu stiu multi este ca acea finantare per elev acopera doar cheltuielile curente ale unei scoli publice. Cladirea este a statului, reparatiile sunt acoperite de la bugetul de stat, salariile vin si ele pe buget separat.
      La o scoala privata, taxa trebuie sa acopere totul.
      Daca ar fi numai asta, ar fi ceva. Dar … o scoala publica poate functiona bine-mersi fara aviz sanitar sau aviz de securitate la incendii. La scoala privata trebuie sa ai toate hartiile in ordine si tot nu esti sigur ca nu vei fi ars.
      Astea ar fi observatiile mele, in calitate de parinte care a avut copilul la scoala privata in ciclul primar si la scoala de stat in gimnaziu.

      4
    • #17

      johny, ai plusuri de la niste analfabeti financiar, impreuna cu care nu ai inteles ca:
      – medicina de urgenta este foarte scumpa si are caracter aleatoriu.
      – statul, din taxele adunate de la privati, finanteaza doar medicina de urgenta de stat, adica un privat ar primi 0 (zero) fonduri daca ar practica medicina de urgenta.
      – prin lege, statul impune ca toate cazurile in care se prezuma ca intra in competenta medicinei de urgenta sa fie directionate instantaneu catre upu.
      – argumentul cu profitul este o simpla basina, e ca si cum ai cumpara toate bunurile si serviciile de la stat, ca sa nu faca privatii profit.

      tot ca tine&co au ”gandit” si cei care au iesit in 2012 in sprijinul lui arafat, care apara monopolul statului in medicina de urgenta.
      nu vom avea nicio imbunatatire semnificativa a medicinei acolo nu exista concurenta. doar scanceli pe la colturi si propuneri sa fie bine ca sa nu fie rau.

      1
  4. #18

    Experiența mea de client al platformei de testare Brio este că Brio a trecut cu brio testul nepăsării față de client. Pe scurt treaba stă în felul următor. După ce Vasilescu a făcut reclamă la produs, zic să plătesc și eu abonament pentru copil, că ar fi de ajutor să vedem și noi, părinții, cum se descurcă copilul la teste echilibrate, că de note umflate de profesorii de la clasă eram sătui.

    Se apucă copilul de teste, după care strigă: „Tati, dar noi nu am făcut materia asta la școală” Capitolele de testare erau grupate anapoda, degeaba testa copilul un capitol, că întrebările veneau și din alte capitole. Hai să vorbesc cu domnii de la brio, zic eu. Le comunic problema, le spun că degeaba plătesc abonament lunar, dacă nu pot testa capitole specifice, de exemplu, doar adverbul, doar substantivul. Păi, să vedeți, că noi așa le-am grupat, ca să testați mai multe împreună. Bine, dar de ce să vă plătesc atunci abonament lunar, dacă nu pot testa materia în ritmul în care este parcursă la școală și trebuie să aștept până se adună mai multe capitole în mai multe luni? Ăăăă, pauză. Nu puteți sparge testele pentru capitole individuale? Nu, nu putem. Bine, atunci nici eu nu pot să vă plătesc degeaba abonament lunar.

    34