De Alex

Sunt student la Universitatea de Medicina si Farmacie Iasi. De curand ne-a fost adus la cunostinta ca o decizie a fost semnata de rector.

Aceasta decizie prevede ca toate grilele de la fiecare examen sa fie afisate pe site, iar din acele grile sa se selecteze cele care vor fi in foaia de examen.

Ca sa intelegi, examenul nostru e format dintr’o parte practica ce valoreaza 35% si grila ce valoreaza 50%. Restul e reprezentat de notele din timpul anului.

In conditia in care grila este singura proba cu adevarat obiectiva, afisarea grilelor pe site va duce la invatarea pe de rost a raspunsurilor, eliminind procesul de invatare logic.

In aceste zile se duce o adevarata dezbatere intre noi, studentii care suntem ultragiati de aceasta decizie. Majoritatea suntem de acord ca aceasta hotarare este o prostie ce va duce la scaderea calitatii procesului de invatare si evaluare.

Da, studentii militeaza pentru un examen mai dificil care sa ii forteze sa invete. In acest timp rectorul si decanii nu zic nimic asteptand sa ne plictisim.

Aceasta lege are ca scop afisat imbunatatirea grilelor si eliminarea coruptiei. Dar toti stim ca va duce la o proportie mai mica de studenti ce pica examenele…deci mai multi care sa plateasca taxa.

Ar fi interesant ce ai tu si comentatorii tai de spus. Legea nu a trecut de Senat, deci poate ca o presiune a opiniei publice ar opri aceasta tampenie.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.