O ultimă ţeapă a guvernului de tristă amintire, Citroeniceanu. S-a triplat taxa auto şi asta fără să anunţe pe nimeni. Brusc, peste noapte, oamenii s-au trezit că în loc de sute de euro, au de plată mii de euro pentru înmatricularea unei maşini. Da, mai are puţin şi pleacă plaga numită tăriceanu. Pariem că guvernul care vine nu va schimba nimic, deşi când erau în aşa zisa opoziţie ţipau că taxa auto trebuie scoasă?

Oricum, în principiu nu sunt de acord cu metoda total lipsită de bun simţ şi aroganţa stupidă a idiotului de prim ministru. Dar sunt de acord că industria auto trebuie protejată.

Pe lângă faptul că toţi din Argeş trăiesc de pe urma fabricii de maşini, gândiţi-vă câte industrii conexe ar da faliment dacă s-ar închide numai jumătate din Dacia. Fabrici de subansamble, fabrici de piese, firme de transport care cară piesele la fabrică, metalurgiştii care fac oţelul necesar maşinilor, minerii care dau cărbunele acelor metalurgişti. Pe lângă asta, magazinele care asigură bunurile de consum pentru oamenii aceia, oameni care nemaiavând bani, nu vor mai cumpăra. Şi aşa vor apărea alţi şomeri, într-un lanţ apocaliptic care nu va mai putea fi frânat de nimic.

Bine, în continuare asta nu scuză ţeapa dată tuturor celor cu maşini care au rămas cu o grămadă de fiare pentru că guvernul a decis că de azi pe mâine triplează taxele.

Ca deobicei, tăriceanu, plaga rromâniei.