În general, când ajung prin alte țări, urmez regula de bază a turistului deștept. Nu mănânci în centrul orașului unde ești și nu te duci acolo unde e gol, ci cauți localul unde e plin de cetățeni indigeni relaxați, care mănâncă bine și beau la fel de bine.

Desigur, câteodată sfaturile astea geniale sunt fix pix.
În Cehia am mâncat o vită genială la un pub aproape gol, după ce aproape am vomitat niște porcuț la proțap, care era condimentat, cred, cu gunoi de ăla bunul, cehesc. În Spania, m-am dus unde era aglomerația de spanioli mai mare și am mâncat cel mai insipid burger din lume și o supă de pui care avea gust de concentrat de ghimbir și o culoare de parcă trecuse prin iarna nucleară.

În Suedia am vrut să văd cum miroase surstromming, dar nu am avut noroc să dau de el. La Roma am mâncat pizza și paste bolognese. Bunicele, dar nu extraordinare. Să nu vă cumpărați niciodată mici în Albania.

Mna, voi cum vă alegeți mâncarea prin țările pe unde treceți? Aveți recomandări directe în diverse orașe? Ar fi interesant un compendiu, mi-ar fi util inclusiv mie.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.