Îmi povestea cineva mai demult că, la americani, dacă nu ai buletin, te duci la prima secție de poliție/buletine/whatever ce au ei acolo, spui cine ești și de unde și ți se dă buletin/driver’s licence sau ce spanac au ei.

Mă gândeam asta azi, la administrația financiară de sector, de unde am scos o adeverință cum că nu am nici o datorie către nimeni, nu dețin bunuri în proprietate și nu datorez statului rromân nici un impozit. Desigur, am bunuri în proprietate, ba am și datorii către stat, doar că sunt înregistrate la administrația financiară din Constanța și, așa cum anticipam dealtfel, nu există nici o legătură între cele 2 administrații, fiind ele în 2 state diferite, nu în aceeași țară.

Așa că am o hârtie perfect legală, care arată că sunt cel mai cinstit rromân în viață. Pentru că administrațiile fiscale nu au un sistem centralizat, care să urmărească ce datorii au cetățenii. Au doar babe tâmpite, care știu să lucreze doar cu tastatura numerică. Dar ne plângem că nu colectăm banii la buget.

Legați asta de ce spune Edvigia, că nu mai poți plăti amenda la CEC, banca statului și nu se mai pot plăti decât în orașul de pe buletin.
Înțelegeți? Epoca de piatră. Porumbei zburători și semnale cu fum…

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.