Momentan, lumea încă defechează în grup, stabilind dacă vplay e bun sau nu, lucru care dealtfel probabil le dau serverele peste cap ălora. Problema e că nimeni nu vine cu o soluție coerentă, utilă și de larg consum.

Pentru că, nu e așa, e mai simplu să te numești protv și să te duci la CNA să reclami că sunt situri de streaming (din ce am văzut eu, au reclamat și filelist parcă, sau scenefz, nu mai țin minte exact, lucru pe care nu l-am înțeles, și-a făcut cineva de la protv user pe situl privat, bazat pe invitație? ), decât să începi o dezbatere care să ducă în mod real la scăderea pirateriei.

De ce piratează românii?
Nu pentru că ar fi săraci. Piratează pentru că nu au surse alternative legale. Pentru că și eu vreau să văd ultimul episod din Fringe. Sau Dexter. Da, nu e un drept constituțional, dar vreau să îl văd. Și dacă nu pot să o fac legal, voi apela la mijloace mai puțin legale.

Mă va durea fix în pix de îndemnurile gen deeeci, e ilegal, deci nu aveți voie, deci asta e situația, deci să nu vă mai uitați.
Acestea nu sunt argumente, iar acțiunile gen reclamație la poliție sunt fix vax. Descărcarea de material piratat nu se pedepsește de lege în nici un fel, ci doar punerea sa la dispoziție, sharingul.

Am mai observat argumentul cum că serialele sunt foarte scumpe și return of investment ar fi dificil și ar dura foarte mult.
Corect. Dar e mai bine să nu investești nimicc și să nu câștigi nimic, în nici o perioadă de timp?
Cum ar fi dacă am avea un serviciu gen netflix, la un pret de 10 euro, serviciu în care să învestească una din marile companii media sau unul din giganții telecom, pentru care o investiție de 2 milioane ar reprezenta o înțepătură de purice pe talpa unei furnici? Probabil ar dura ceva timp până să recupereze invesstiția, nu?

Da, dar în perioada aceasta, ar câștiga useri consumatori de conținut, ar educa piața și ar ajunge ca, în câțiva ani, să iasă chiar pe profit. Pentru că mi s-ar fâlfâi maxim de torente, dacă aș putea avea acces la filme zero day, legal, la distanță de un click.

Dar astea sunt simple vise. Momentan întindem ața doar, până se va rupe.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.