Scris de der

cu scuzele de rigoare pentru intruziune, ma prezint, anacronic, cu urmatroarea piesa.

ITP-ul – al doilea RCA al zilelor noastre

Ca un mandru posesor de cazan cu vechime certa care justifica ITP anual, caut – si de cele mai multe ori si gasesc – cate o dugheana care imi prelungeste, legal, dreptul de a ma deplasa pe te miri unde, oras sau extraurban.

Bine, nu zic, cazanul meu e destul de “spoit” – dar tot starneste “umori”. Nu e ocazie sa nu descopar furtun etrier copt, senzor far nefunctional, noxe – bine, schimbi strada, schimbi si standardul – si altele asijderea,

Bunaoara, din neatentie, m-am si judecat cu Statul Roman, uitand sa fiu cu ITP-ul la zi. Pentru 3 zile, amenda si certificat de inmatriculare suspendat. Da, am castigat, nu asta era faza. Doar ca am simtit ca e cam prea mare atentia pe zona.

Sa revin, azi am refacut ITP-ul – nu am dat in ultimii 10 ani mai mult de 100 de lei pretul de lista (RRP, gen). Iubitii Mosului (de Arhi) – nu a fost zi de ITP sa scap fara macar DUBLU. Daca pe perete era tariful 80 – dadeam 160. And so on. Ceea ce m-a uimit, chiar, a fost ca, la ultimile doua inspectii pretul a crescut cu fix 10%, no questions asked.

Bun, adu cartea de identitate (who the fuck needs it), “talonul”, baniii. Bai, dar de ce iti creste pretul cu inflatia, in conditiile in care NICIODATA nu am vazut vreun bon foscal de la oamenii astia??

Sa ne intelegem, ma preocupa siguranta pe drumuri la modul serios. Dar asta e rapina, nu siguranta: sa te fure sa iti dea un certificat care, de multe ori, e viciat din start. Vazut masini in zona “euro” care sunt, pe bune, relicve ambulante, de care nu se sinchiseste nimeni. Deci, serios, ce au astia cu noi?

Bine, stiu, sunt destul de emotional si vindicativ (sau cum se zice) dar chiar nu pricep chestia asta. By the way, citeam pe aici ca se ciocnesc si trenuri (revin si pe tema asta), si noi ne poticnim in ITP. Serios.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.