In vremurile maronii pe care le traim din cauza ca este CRIZA, toate canalele de stiri amplifica stresul cotidian.

Sa zicem ca sunt un angajat la stat, mi-au scazut salariul cu tz%, muncesc de doua ori mai mult din cauza restructurarilor, ajung acasa, la care casa a crescut rata – ca este in euro – si nu stiu daca o sa mai am bani de intretinere pentru ca ne-au taiat si acest ajutor iar medicamentele de diabet – pe care trebuie sa le iau daca vreau sa traiesc – acum le platesc aproape integral.

Optimist din fire imi pastrez calmul firav, gandindu-ma ca ajung acasa si ca o sa mananc paine cu ceai, linistit in fata televizorului LCD la care inca mai am rata – in timp ce ma gandesc la ce sa mai fac si de unde sa mai tai din cheltuieli sau cum sa mai imi iau un al doilea job.

Si la televizor ce sa vezi?

Incompetenta aratata cu degetul, incompetenta platita cu munca si impozitele pe care statul mi le mareste si mi le incaseaza.

Mai vad, in nenorocirea celor inundati, o alinare egoista: mie nu mi-a luat apa casa cum le-au luat-o amaratilor astora care nu or sa mai aiba nici dupa ce bea apa, dar or sa mi-o ia astia de la banca cand nu o sa mai am bani sa platesc ratele. O sa ne descurcam noi cumva, ma gandesc.

O vad pe a lu’ Cocos ca da ciocolatele la sinistrati si ca bobocelul face baie de multime dar si de oua si rosii si se joaca in nisip cu sacii pentru o indiguire provizorie, pentru ca a sistat lucrarile de indiguire si a directionat banii catre alte proiecte, iar base ne spune sa o lasam cu politica ca suntem cu apa pana la gat. Parca sunt ei de vina ca s-au terminat banii. Nu au vrut inca cinci ani? Ma intreb de ce i-au vrut? Solutii pertinente pentru iesirea din criza nu aud de la ei!

Dar cel mai tragic este ca nici macar luminita de la capatul tunelului nu o mai vad. Asta inseamna ca suntem in “deep shit” ?!?

Nu vad nici o minte macar sclipitoare daca nu geniala, care sa ne zica: “fratilor! indurati 5-10 ani si dupa aia sa sa ne fie bine ca am proiectul asta!” Cel mult cateva balbaieli carora le lipseste credibilitatea.

Ce mai vad la televizor? Cum X o omoara din bataie pe Y, cum TZ i-a dat in cap lui M sa o jefuiasca, accident mortal din cauza alcolemiei ridicate, oameni ajunsi la limita rabdarii.

Stiri trase de par, repetate la nesfarsit, amplificate. Da! Am inteles! E CRIZA!

Hai sa emigram ca aici nu se mai poate!

Scris de Catifea!
Onorata sa pot face acest lucru !

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.