Zilele trecute am avut o discutie pe messenger cu un copil, care are un site putintel pe langa lege. Si la argumentele mele, ca nu e sanatos sa faci asta, el mi-a adus in replica legea internetului din ’95, a lui Bill Clinton. Si mi-am adus aminte de ceva. Cam pe toate site-urile unde se petrec lucruri mai mult sau mai putin ilegale, gasesti la intrare pe site un disclaimer care suna ceva de genul urmator:[…]

Acest server nu gazduieste nici unul din fisierele postate pe acest site exceptie facand fisierele ce asigura functionarea corecta a site-ului nostru ! Acest portal nu ofera decat linkuri catre diferite destinatii, linkuri ce sunt postate pe proprie raspundere de catre userii acestui website. Atat proprietaruii site-ului cat si administratorii nu pot fi trasi la raspundere pentru ceea ce posteaza sau pentru opiniile / atitudinile sau actiunile desfasurate de catre utilizatori. Cei care administreaza acest site lucreaza pentru diminuarea si inlaturarea materialelor ilegale sau protejate de legea dreptului de autor. Daca nu sunteti de acord cu aceste conditii va rugam sa parasiti acest site. Din diferite motive, daca ati lucrat / lucrati sau sunteti afiliati al oricarui grup Antipiraterie nu puteti downloada nici unul din materialele puse la dispozitie si sunteti rugati sa parasiti acest site intrucat toti userii site-ului au fost de acord cu aceste conditii care nu va dau dreptul sa folositi linkurile puse la dispozitie de catre ei . Va este interzis sa folositi acest site pt. a distribui orice fel de material (date) daca nu aveti drepturi legale asupra detinerii si transmiterii lui intrucat noi nu incurajam incalcarea legilor dreptului de autor sau a legilor referitoare la detinerea de licente de utilizare. Este obligatia dvs. sa va conformati acestor conditii de utilizare in caz contrar noi nu va permitem sa folositi acest site si sunteti rugati sa inchideti aceasta fereastra.

Dragii mei, prin lege, partajarea sau distributia de materiale piratate sau fara drept de copyright este interzisa. Iar prin legea lui Bush din 2002, autoritatile au dreptul de a intra, verifica, orice site suspect de activitati ilegale, orice computer, orice cont de e-mail, pe motiv de amenintari teroriste. Legea lui Bill era acum 12 ani, cand nici nu se auzise de conexiuni peer2peer, embeduri de videoclipe, HTCopier si alte chestii interesante.
Asa ca va puteti lua frumos disclaimerul de mai sus si sa vi-l bagati in fund, ca pregatire pentru parnaie. Ca asa o sa va arate curul dupa ce ajungeti acolo, papuselelor.