alegeri turcia

Ponta: Propunerea PNL ca românii din diaspora să se înregistreze pe liste electorale, o propunere corectă și de bun simț.

Mai țineți minte, la alegeri, cum toți erau revoltați de metodele PSD de punere a pumnului în gură celor din străinătate? Dar vai, să facem, să dregem, să redăm demnitatea românilor, să alea și alea.

Au trecut alegerile, alegerile următoare sunt departe, prin urmare problema poate fi tratată în stilul clasic românesc. Punem ușor batista pe țambal și o dăm de gard, până data viitoare.

Prin urmare, găsim tot felul de soluții legale să o facem complicat, nu simplu. De ce să poată veni la vot orice om cu pașaport românesc și să nu îi punem să se înscrie pe liste, dinainte? De ce nu? Că se știe că oamenii preferă să facă sute de kilometri prin țări străine, ca să stea la o coadă unde să se înscrie pe liste de vot, după care să mai vină o dată, la votul propriu-zis.

De ce să facem simplu? De ce să punem 30 de cabine de vot, în loc de 5? De ce să închiriem o sală de sport, când putem să o facem la ambasadă, in 10 metri pătrați? De ce să aducem în ziua votului 20 de funcționari pe secție, când putem ține doi?

Rețineți, propunerea vine de la partidul ce a furnizat președintele, nu de la Ponta.

Dar e bine, că internetul a câștigat alegerile.
Amin.

PS: În poză e o sală de vot de la alegerile diasporei turcești, desfășurate în germania. La ei se poate. Nu au democrație originală.