Ministrul Agriculturii Florin Barbu nu este de acord cu propunerea ca hipermarket-urile să fie închise sâmbăta şi duminica pentru a avantaja micii retaileri. ”Timpul dumneavoastră liber acela este, în weekend. În timpul săptămânii toată lumea munceşte, toată lumea are probleme”, a susţinut ministrul Agriculturii

Ok, cei de la care a pornit ideea asta nu au absolut niciun gând de bine la adresa angajaților sau a oamenilor, în general. Ei vor închise supermarketurile pentru ca magazinele de proximitate, cele care rămân deschise, fiind, în general, conduse de proprietari, care sunt și vânzători, magazioneri și manipulatori, să poată crește prețurile cât de mult vor ei și să fii obligat să cumperi de la ei, pentru că zero alternative.

Eu mă refer doar la declarația asta plină de compasiune la adresa noastră, a sărmanilor muncitori care avem liber doar în weekend și cum este el domnu ministru alături de noi, să ne salveze acel timp prețios alături de familie.
Tovarășe ministru, să știți că și angajații din magazine sunt tot cetățeni care ar vrea să își petreacă weekend și timp liber alături de familie, nu doar noi. Și oamenii ăia au dreptul la fericire, la familii, la ieșit cu copiii și restul de dude aruncate așa, din vârful butonilor de manșetă de către domnia voastră. Sigur, știu că românii au impresia că s-au spălat pe mâini când anunță că dar vai, îi plătim pentru munca aia. Sigur, îi plătiți, dar i-ați întrebat vreodată dacă ar prefera să stea acasă, în weekend, cu familia sau liberele alea care li se dau în timpul săptămânii, gen unul luni și unul joi, compensează orice urmă de fericire pe care ar putea-o avea cineva care nu face parte din masa mare de oameni care are dreptul la fericire, conform politicienilor români.

Cât despre statele europene în care marile lanţuri de magzine sunt închise în weekend, Florin Barbu a spus: ”Am fost în zona de Franţa. Cred că duminica după ora 13.00 erau închise, dar sâmbăta erau deschise”.

Nu știu cum e în Franța, dar în Germania și Spania, sâmbăta e program scurt și duminica nu e deschis nicăieri, în afară de farmacii. Oamenii stau acasă, își savurează liberele, stau alături de familie, beau beri sau vinuri, ies la grătare și sunt fericiți. Iar lumea nu se prăbușește în jurul nimănui, cumpărăturile se fac în continuare, nu există vreo aglomerație nebună pe nicăieri, toți au cele cuvenite pe mese, cum s-ar zice în patria lui Hesus.

www.news.ro/embed/21532601

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.