Usain Bolt, cel mai bun sprinter al lumii, a fost descalificat de la campionatul mondial de atletism, pentru că a furat startul. Imbecilitatea din regulament a fost băgată în sport în 2010, la presiunea televiziunilor, care pierdeau prea mult timp cu reluarea starturilor.

Puţin ştiu că de fapt regula iniţială era descalificare la 2 starturi ratate, de către un sportiv. Tot la presiunea tv-ului, a apărut regula care mi s-a părut de un tâmpism feroce, cea în care, după prima ratare, oricine rata, era descalificat.

Dar nu a fost suficient, tot se pierdea prea mult timp cu sportul, în defavoarea reclamelor. Aşa că acum a apărut o regulă care e un monstru de imbecilitate. Descalificăm din prima. Poate a alunecat. Poate a greşit. Poate. Luăm din detrimentul sportului, ca să dăm reclame cu tampoane care mângâie pe interior. Luăm unui sportiv posibilitatea de a câştiga sau de a realiza un record pentru mâncare de căţei. Ne pişăm pe câţiva ani de antrenament, pentru ca lichidul albastru să nu părăsească chilotul.

Desigur, se poate şi mai rău, de exemplu să te descalifice dacă nu te aşezi în maxim 3 secunde în blockstarturi.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.