Prieteni pentru Viață Party caritabil cu Alex Manda
Joi, 28 martie, ora 20:00
J’ai Bistrot București (Calea Griviței 55)

Primul dintr-o serie de evenimente pentru Georgiana Bigan.
„Prietenii mei spun că sunt sufletul petrecerilor. Nu știu dacă așa este, dar știu sigur că viața este mereu spectaculoasă și că îmi place să o trăiesc cu zâmbetul pe buze și cu multă veselie. Îmi place să fac suprize, dar și să le primesc. Cu o excepție: cancerul de la ductele biliare despre care am aflat la o investigație de rutină, acum un an.
Acest tip de cancer este suprinzator de rar și nu există suficiente statistici pentru tratament. Pentru a beneficia de o schemă de tratament corectă trebuie să se facă anumite analize ale biopsiei, iar acest lucru nu este posibil în România.

Doctorii oncologi cu care am intrat în contact, neavând instrumentele necesare (inclusiv legale) mi-au propus un tratament care, în general, se aplică pacienților cu cancer la plămâni, iar speranța de viață maximă au estimat-o la 6 luni de zile.

După toate aceste informații bulversante am intrat în contact cu un medic din Austria care, într-adevăr, a confirmat spusele doctorilor din România. Dar, pentru că întotdeauna în viața mea a existat un DAR când nu mai vedeam lumina prea clar, m-a asigurat că urmând tratamentul adecvat, voi trăi mai mult de 6 luni, bazându-se pe experiență unor cazuri similare pe care le-a tratat.

Astfel, din decembrie 2022, am început tratamentul cu chimioterapie în Viena. Am fost nevoită să aleg asta ca să trăiesc, în ciuda eforturilor financiare și fizice la care eram conștientă că mă înham. Nu aveam cum să accept că viața nu este în continuare spectaculoasă pentru mine. După un an de chimioterapie, rezultatele sunt extraordinare: tumorile de pe ficat s-au micșorat și acum sunt inactive, analizele markerilor tumorali sunt în parametri normali și, chiar dacă altă dată aș fi zis ghinion, acum zic că am norocul de a fi luat în greutate 13 kg. Este foarte important că tratamentul și evoluția pozitivă mi-au permis ca pe parcursul anului trecut să pot lucra pentru a-mi putea acoperi costurile tratamentului. Costuri care se ridica la aproape 4000 E/lună (transport, cazare, tratament).

Acum am intrat în al doilea an de chimio. Nu mai merg la 4 săptămâni, ci la 5 săptămâni. Doctorul meu a preferat să rămână precaut și să păstreze o distanță rezonabilă între ședințe, chiar dacă lucrurile sunt stabile. Dar, ca să pot continua acest tratament, despre care știu că va mai dura cel puțin un an, în ritmul acesta, mai am nevoie de încă 30 000 Euro, pe care, în acest moment, îmi este foarte greu să îi mai produc singură. Adică 20 de euro dacă 1500 de oameni sunt generoși. Și eu cred că sunt. Nu am prețuit niciodată banii mai mult decât oamenii și prietenia lor. Oamenii și generozitatea construiesc banii. Și nici măcar acum nu simt altfel. Simt doar că pentru prima dată în viața mea învăț să spun ca și eu am nevoie, uneori, să fiu ajutată.
Eu sunt Bigan și știu că o să mă fac bine. Îți mulțumesc pentru generozitatea și gestul tău de prietenie. Și, chiar dacă acum pare doar o promisiune, să știi că, oricine ai fi, într-o zi am să îți mulțumesc personal.”

Detalii conturi:
Lei – Titular: ANA BIGAN
IBAN: RO79RZBR0000060020455301
Nume banca: Raiffeisen Bank
Cod Swift banca: RZBRROBU
Euro – Titular: ANA BIGAN
IBAN: RO09RZBR0000060024154395
Nume banca: Raiffeisen Bank
Cod Swift banca: RZBRROBU
Revolut: @georgi0pj
nr tel: +40 (736) 630 984
Rezervări la telefon: 0790 229 922

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.