European Union lawmakers voted today in favor of controversial measures to outlaw anonymous crypto transactions, a move the industry said would stifle innovation and invade privacy.

Sursa

Discutam noi, mai demult, despre asta, când se spărsese nuștiuce platformă crypto, furat nuștiucâte miliarde, dispărut ca măgaru-n ceață, pentru că banii se sparg automat în milioane de portofele anonime, prinde orbul, scoate-i ochii.

Era un pas inevitabil în drumul cryptomonedelor această regularizare și este doar începutul. Desigur, pe plan financiar legal nu se va întâmpla nimic, speculațiile pe crypto, care aduc atâția bani platformelor, vor continua fără probleme, pentru că grupul de fraieri gata să arunce 100 de dolari pe niște shitcoin, sperând că devin milionari, este din ce în ce mai mare.

Dar anonimitatea, aia care ne plăcea nouă și posibilitatea de a evita supravegherea statului, dispare și va dispărea tot mai mult. Pentru că statele lumii au nevoie de bani non stop, iar o asemenea sursă inepuizabilă nu are cum să nu cadă în gheruțele lacome ale ciolacilor internaționali.

A fost frumos cât a durat.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.