De ieri aţi mai auzit ceva la televiziuni, în afară de ninsoare? Sigur nu, că nu a fost altceva.

Oameni care au îngheţat 8 ore în trenul de Constanţa. Nu contează că întotdeauna viscolul bate acolo. Adică atunci când sunt condiţii atât de grave, ai putea trimite o locomotivă Diesel, nu una electrică şi în felul ăsta să susţii senin S-au rupt firele, aia e. Deja trimiterea unei locomotive Diesel imediat pentru remorcare pare ceva de domeniul fantasticului, nu? La fel, pe drumurile spre munte viscolul acoperă şinele. E greu, extrem de greu să trimiţi locomotive de deszăpezire la intervale regulate, ca să nu mai fie acoperite.

Drumurile naţionale sunt blocate. Pentru că maşinile de deszăpezire sunt în şanţuri. Normal, ele intră pe drum doar când e plin. Mor gravide prin râpe, la Antena 1 e un “accident mortal destul de grav“, Galaţiul e blocat.

Totul se face pe bani grei. COntractele de deszăpezire sunt în valoare de multe milioane de euro. Bani care umplu buzunarele celor de la firmele de curăţenie.

Ce fac autorităţile între timp? Fac comandamente de iarnă, în care iau la cunoştinţă. După ce se termină ninsoarea, sigur rezolvăm.
Ce fac rromânii?

Nimic. Nu curăţă trotuare, nu au sare de aruncat, nu aruncă cu ouă în Oprescu.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.