Cea mai importantă chestie la sushi e orezul. Ce puneți înăuntru e doar așa, la glumă, dacă orezul nu e gustos, sushi sux.
Prin urmare, pentru 2-3 persoane, aveți nevoie de 2 căni de orez, pe care le spălați bine bine bine în apă rece, până când apa rămâne clară, altfel amidonul din orez o să strice bunătate de sushi.
Puneți la fiert orezul la foc iute, amestecați în el des până începe să fiarbă, moment în care îi puneți capacul, dați focul la jumătate și nu vă mai atingeți de el 15 minute. Luați de pe foc și îl mai lăsați 20 de minute să se odihnească.
Între timp, pregătiți un melanj din 4 linguri de oțet, 3 linguri de zahăr și 2 lingurițe de sare. Oțetul ar trebui să fie de orez, dacă nu aveți de orez, merge și de mere. Mixtura e completă când zahărul și sarea s-au topit și devine mai transparentă.
Le amestecați cu orezul foarte bine și cam aia e. Aveți nevoie de alge Nori și bambus de acela pentru sushi, ca să le strângeți bine. Pe o foaie de Nori intră cam 2 linguri de orez. Nu uitați să lăsați, la capătul foii, vreo 2 cm de spațiu, ca să se poată lipi. Aveți nevoie de un cuțit foarte ascuțit, pentru a le tăia (eu nu am). Ies cam 6-7 bucăți dintr-o folie.
Have fun.
NOU
That mini heart attack…in poza 2 am crezut ca ai pus sushi la prajit in tigaie!!
NOU
ahahahahahha
NOU
Crezi ca e PizzaHut? 😀
NOU
pai putin prajit nu strica. cu paine si mustar e ideal. ketchupul ii strica gustul in opinia mea.
NOU
nu’ți mai place mâncarea moldovenească, vrei numai mâncare sofisticată!
NOU
da, ca orezul fiert e complicat. la fel ca pestele crud sau gatit sumar.
NOU
nu mananc peste crud:)
NOU
3 linguri de zahar? Ala e sushi ardelenesc. Merge si cu mere…
NOU
Tind sa cred ca ne indreptam spre o noua nisa cu blogul asta…ceea ce n-ar fi asa rau ca mie imi place mancarea:)
NOU
Daca se niseaza pe mancare, asteptam retete din alea grele, nemtesti, cu wurst, varza murata, etc…
NOU
Dar vai, cu cata superioritate mi-am permis sa survolez postul asta!
NOU
imgur.com/a/rLUeW
NOU
@allex06: ala doar sashimi stie sa (ne) faca. Are nevoie de-un Tupolev 160 si 10 minute timp de gatire.
NOU
Cam rar #tatigateste, dar și când gătește….
Sushi nu am făcut până acum dar cred că mă bag. Oricum știu pe de rost raftul cu “asiatice” din Auchan, că fata mea nu mai mănâncă “ciorbă de curcan” mănâncă “supă asiatică de curcan”
P.S. Fain covorul.
NOU
nevasta-sa e de vina pentru covor :))))
NOU
ala e “tzol” 😉
NOU
Îi mai zice și preș. 🙂
NOU
Sushi se mănâncă in oraș, nu se face acasă ca săracii. #numaifitisaraci
NOU
Vezi ca nu te pricepi? Suşi se COMANDA din oras, daca ai valuare 😉 Si-l mananci acasa langa piscina, cat se incalzeste sampania.
NOU
Respect!
NOU
Corect, in oras la suprapret.
NOU
Scuzați țărănia, alga aia vânătă se halește și ea sau se zvârle la pisici?
NOU
ca de la țăran la țăran îți scriu că se mănâncă
NOU
Avaaaiii ! Mai bine intrebai daca in loc de somon poti sa pui jumari :))
NOU
Cu mămăligă nu merge? 😉
NOU
Se arunca cu totul si se serveste, de alaturi, friptura aia mare cit capacul de la WC.
Daca-mi aduc aminte de cirnatii de juma de metru din Bremen
NOU
Alge si bambus? Da ce are vreo problema varza murata?
NOU
Eu nu inteleg de ce pilafului care acopera pestele crud sau oparit sau prajit i se spune ”sushi”.
NOU
Serif, ai uitat sa ne zici cand se pune Philadelphia?!
NOU
www.youtube.com/watch?v=I1UDS2kgqY8
Torrent it, merită…
NOU
e în Germania, nimic nu merită amenda pe care ți-o iei după ce torrent it. Iar Jiro Dreams of Sushi este oricum pe vimeo
NOU
Bo$$ fara mujdei?
NOU
Dacă în loc de alge înfăşor slănina cu un fir de ceapă pot zice că e sushi?
NOU
alea’s sarmale de post… mai “fancy”
ca de peste n-ai zis niciun cuvant in articol
NOU
Pai daca n-a avut varza a invelit si el cu ce a gasit 🙂 si se pare ca i-a iesit ceva sushi . Care ai drum incolo, sa trimitem omului niste varza murata?
NOU
te cred ca e bun, dar pt mine cel mai fain sushi e cel in care in locuiesti orezul cu feliute de avocado si adaugi tot ce iti pofteste inima pt umplutura.
NOU
asta a fost gen cea mai buna ciorba de legume e tocana de fasole. avocado are gust de iarba, nu il sufar
NOU
alge, orez, peste crud… cine dracu nu si-ar dori sa se imboln..erm delecteze cu asa ceva
media2.giphy.com/media/pVAMI8QYM42n6/giphy.gif
NOU
du te ba cu oestele tau crud
NOU
depinde ce fel de carne folosesti
vezi daca te apuci de sashimi sa nu mai spui la nimeni ca fierbi carnea 🙂
NOU
eu nu mănânc peste crud, deci nu am de ce s fac așa ceva
NOU
whatever dude, pestele pt mine nu-i mancare oricum
tin minte acum cativa ani cand intrasei in concursul ala cu nevasta lu cabral si altii, gatisei mult mai bine 🙂
NOU
da-ti ba foc
NOU
haters gonna hate
NOU
NOU
Nice to be married:))
NOU
Nici n-ai idee ce bine merge wasabi-ul la ciorba de burta (daca n-ai ardei).