Cea mai importantă chestie la sushi e orezul. Ce puneți înăuntru e doar așa, la glumă, dacă orezul nu e gustos, sushi sux.
Prin urmare, pentru 2-3 persoane, aveți nevoie de 2 căni de orez, pe care le spălați bine bine bine în apă rece, până când apa rămâne clară, altfel amidonul din orez o să strice bunătate de sushi.

Puneți la fiert orezul la foc iute, amestecați în el des până începe să fiarbă, moment în care îi puneți capacul, dați focul la jumătate și nu vă mai atingeți de el 15 minute. Luați de pe foc și îl mai lăsați 20 de minute să se odihnească.

Între timp, pregătiți un melanj din 4 linguri de oțet, 3 linguri de zahăr și 2 lingurițe de sare. Oțetul ar trebui să fie de orez, dacă nu aveți de orez, merge și de mere. Mixtura e completă când zahărul și sarea s-au topit și devine mai transparentă.

Le amestecați cu orezul foarte bine și cam aia e. Aveți nevoie de alge Nori și bambus de acela pentru sushi, ca să le strângeți bine. Pe o foaie de Nori intră cam 2 linguri de orez. Nu uitați să lăsați, la capătul foii, vreo 2 cm de spațiu, ca să se poată lipi. Aveți nevoie de un cuțit foarte ascuțit, pentru a le tăia (eu nu am). Ies cam 6-7 bucăți dintr-o folie.

Have fun.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

47 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    That mini heart attack…in poza 2 am crezut ca ai pus sushi la prajit in tigaie!!

  2. #5

    nu’ți mai place mâncarea moldovenească, vrei numai mâncare sofisticată!

    • #6

      da, ca orezul fiert e complicat. la fel ca pestele crud sau gatit sumar.

    • #7

      nu mananc peste crud:)

    • #8

      3 linguri de zahar? Ala e sushi ardelenesc. Merge si cu mere…

  3. #9

    Tind sa cred ca ne indreptam spre o noua nisa cu blogul asta…ceea ce n-ar fi asa rau ca mie imi place mancarea:)

    • #10

      Daca se niseaza pe mancare, asteptam retete din alea grele, nemtesti, cu wurst, varza murata, etc…

  4. #11

    Dar vai, cu cata superioritate mi-am permis sa survolez postul asta!

    • #13

      @allex06: ala doar sashimi stie sa (ne) faca. Are nevoie de-un Tupolev 160 si 10 minute timp de gatire.

  5. #14

    Cam rar #tatigateste, dar și când gătește….
    Sushi nu am făcut până acum dar cred că mă bag. Oricum știu pe de rost raftul cu “asiatice” din Auchan, că fata mea nu mai mănâncă “ciorbă de curcan” mănâncă “supă asiatică de curcan”
    P.S. Fain covorul.

  6. #18

    Sushi se mănâncă in oraș, nu se face acasă ca săracii. #numaifitisaraci

    • #19

      Vezi ca nu te pricepi? Suşi se COMANDA din oras, daca ai valuare 😉 Si-l mananci acasa langa piscina, cat se incalzeste sampania.

    • #20

      Respect!

    • #21

      Corect, in oras la suprapret.

  7. #22

    Scuzați țărănia, alga aia vânătă se halește și ea sau se zvârle la pisici?

    • #23

      ca de la țăran la țăran îți scriu că se mănâncă

    • #24

      Avaaaiii ! Mai bine intrebai daca in loc de somon poti sa pui jumari :))

    • #25

      Cu mămăligă nu merge? 😉

    • #26

      Se arunca cu totul si se serveste, de alaturi, friptura aia mare cit capacul de la WC.
      Daca-mi aduc aminte de cirnatii de juma de metru din Bremen

  8. #27

    Alge si bambus? Da ce are vreo problema varza murata?

  9. #28

    Eu nu inteleg de ce pilafului care acopera pestele crud sau oparit sau prajit i se spune ”sushi”.

  10. #29

    Serif, ai uitat sa ne zici cand se pune Philadelphia?!

    • #31

      e în Germania, nimic nu merită amenda pe care ți-o iei după ce torrent it. Iar Jiro Dreams of Sushi este oricum pe vimeo

  11. #32

    Bo$$ fara mujdei?

  12. #33

    Dacă în loc de alge înfăşor slănina cu un fir de ceapă pot zice că e sushi?

  13. #34

    alea’s sarmale de post… mai “fancy”

    ca de peste n-ai zis niciun cuvant in articol

    • #35

      Pai daca n-a avut varza a invelit si el cu ce a gasit 🙂 si se pare ca i-a iesit ceva sushi . Care ai drum incolo, sa trimitem omului niste varza murata?

  14. #36

    te cred ca e bun, dar pt mine cel mai fain sushi e cel in care in locuiesti orezul cu feliute de avocado si adaugi tot ce iti pofteste inima pt umplutura.

    • #37

      asta a fost gen cea mai buna ciorba de legume e tocana de fasole. avocado are gust de iarba, nu il sufar

  15. #38

    alge, orez, peste crud… cine dracu nu si-ar dori sa se imboln..erm delecteze cu asa ceva
    media2.giphy.com/media/pVAMI8QYM42n6/giphy.gif

    • #39

      du te ba cu oestele tau crud

    • #40

      depinde ce fel de carne folosesti
      vezi daca te apuci de sashimi sa nu mai spui la nimeni ca fierbi carnea 🙂

    • #41

      eu nu mănânc peste crud, deci nu am de ce s fac așa ceva

    • #42

      whatever dude, pestele pt mine nu-i mancare oricum
      tin minte acum cativa ani cand intrasei in concursul ala cu nevasta lu cabral si altii, gatisei mult mai bine 🙂

    • #43

      da-ti ba foc

    • #44

      haters gonna hate

    • #45
  16. #46

    Nice to be married:))

  17. #47

    Nici n-ai idee ce bine merge wasabi-ul la ciorba de burta (daca n-ai ardei).

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

  • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
  • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
  • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam