Cea mai importantă chestie la sushi e orezul. Ce puneți înăuntru e doar așa, la glumă, dacă orezul nu e gustos, sushi sux.
Prin urmare, pentru 2-3 persoane, aveți nevoie de 2 căni de orez, pe care le spălați bine bine bine în apă rece, până când apa rămâne clară, altfel amidonul din orez o să strice bunătate de sushi.

Puneți la fiert orezul la foc iute, amestecați în el des până începe să fiarbă, moment în care îi puneți capacul, dați focul la jumătate și nu vă mai atingeți de el 15 minute. Luați de pe foc și îl mai lăsați 20 de minute să se odihnească.

Între timp, pregătiți un melanj din 4 linguri de oțet, 3 linguri de zahăr și 2 lingurițe de sare. Oțetul ar trebui să fie de orez, dacă nu aveți de orez, merge și de mere. Mixtura e completă când zahărul și sarea s-au topit și devine mai transparentă.

Le amestecați cu orezul foarte bine și cam aia e. Aveți nevoie de alge Nori și bambus de acela pentru sushi, ca să le strângeți bine. Pe o foaie de Nori intră cam 2 linguri de orez. Nu uitați să lăsați, la capătul foii, vreo 2 cm de spațiu, ca să se poată lipi. Aveți nevoie de un cuțit foarte ascuțit, pentru a le tăia (eu nu am). Ies cam 6-7 bucăți dintr-o folie.

Have fun.