Primesc eu ieri un mail, spam:

București, 19 octombrie 2017. Peste 500 de oameni sunt așteptați sâmbătă în Piața Universității din Capitală pentru a le cere parlamentarilor să legalizeze parteneriatele civile în România. Sub sloganul “Tradiția noastră e iubirea” asociația MozaiQ invită românii care cred în drepturile omului, valori europene, egalitate și diversitate să transmită un mesaj puternic aleșilor și să le solicite acestora sa aprobe parteneriatele civile de care ar putea beneficia peste 800.000 de români aflați în relații neoficializate, cupluri gay și heterosexuale. Conform unui Eurobarometru al Uniunii Europene din 2015, peste 35% dintre români susțin drepturi egale pentru persoanele LGBT (lesbiene, gay, bisex, transgender).

Ce sa zic, inima slaba, m-am gandit ca as putea face ceva pentru ei, sa le public mailul, sa va chem sa mergem si noi in piata, sa incercam sa ajutam niste oameni care, ca si noi, platesc impozite, dar nu au dreptul de a se uni cu persoana pe care o iubesc, pentru ca romanii sunt idioti. Dap, tu esti ala.

Dupa care, un amic de facebook ma anunta ca seful asociatiei MozaiQ, Vlad Levente Viski, organizatoarea manifestatiei, este pesedist. Si ca, la manifestatiile rezist, se pisa cu jet pe noi (desigur, a avut grija sa isi stearga urmele, pentru ca na, situatia e cam cotoioasa), tot din postura de pesedist.

Si acum, eu ce sa fac? Pai nu o sa fac nimic. Nu ma duc nicaieri, nu sustin nimic, nu indemn pe nimeni sa mearga. Eventual doar daca domnul Vizki isi da demisia public, mentionand ca o face pentru ca este pesedist si este o rusine pentru organizatia pe care o conduce.

#amzis.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.