Eu nu am fost împotriva `desființării` SMURD-ului. Pentru că de fapt nu se întâmpla nimic, era doar o teorie a drobului de sare, amplificată major și cam atât. De aceea, de fiecare dată am evitat să comentez subiectul. Comenteaza altii, mai bine decat mine.

Dintele meu a fost întotdeauna legea sănătății, despre care am și scris, preluând un articol mai detaliat din Cațavencii.
Problemele sunt mari, oamenii nu au citit și nu știu că practic, în forma aceasta, bolnavul devine prizonierul unei case de asigurări și al unui spital. Nu îți convine cum ești tratat? Tough luck, aia e, poți să schimbi casa de asigurare. O dată pe an.

Dar ce m-a râcâit mult mai serios era acea nouă formulare, în care toți plăteam în mod egal asigurarea. Procentual egal. Fiecare om plătește 5.5% din veniturile totale. Nici măcar din salarii. DIN VENITURI. Sunt plombeur de borduri și am 750 lei salariu? 5.5%. Sunt blogger și am 2000 E venituri? 5.5%.

Corect? NO FUCKING WAY, pentru că pentru sume de zeci de ori mai mari, primesc exact același pachet de bază pe care îl primește plombeurul, dacă vreau mai mult, plătesc mai mult, probabil tot procentual, că deh. Partid de dreapta PDL-ul? Ăsta e cel mai împuțit și socialist sistem.

Și nu mă luați cu solidaritatea socială, pentru că practic cei ce plătesc mai mult sunt un procent infim față de plombeurii cu 750 lei. Practic, din sumele plătite de mine oricum se tratează 100 dintre ei, iar când ajung eu să mă îmbolnăvesc, tot din banii mei plătesc. Suntem într-un stat de dreapta, condus de un partid de dreapta, iar legile sunt ca din țara lui Fidel Castro. Problema e că toți se gândesc dar vai, dar dacă ajung și eu la greu și dă și ghinionul peste mine? lasă, să susținem nevoia de a fi toți solidari, pe banii ălora mai deștepți decât noi și care muncesc infinit mai mult decât noi.

În fine, iarăși am deviat.
Ideea era următoarea. Să presupunem, printr-un absurd Ionescian, că PDL-ul pleacă de la putere în urma revoluției bordurilor și vine stânga să ne conducă.

Cum pula mea să mă aștept eu ca stânga să introducă măsuri de dreapta? Nu e clar că, oricine ar promulga legea, conținutul ei va fi tot de un stângism desăvârșit?

Asta mă doare cu adevărat, pentru că, indiferent ce s-ar întâmpla, PUR ȘI SIMPLU NU AVEM SCĂPARE, orice speranță e totalmente moartă. Suntem damnați, damnați la gheena eternă, fără a fi practic vinovați și fără a ști ce de suntem așa.

Vrei să-ți sparg telefonul? Dă-te-n pula mea de aici, marș.

Animale în albastru.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.