ajutor

De când a crescut și ghindocul cu numărul doi, am o problemă gravă. Tot ce cumpăr, trebuie să cumpăr la doi. Neapărat identic. Bine, și înainte cumpăram, dar chestii gen ouă kinder, gogoșici, tablete etc.

Acum a apărut problema jucăriilor. Să te ferească dumnezeu să cumperi O SINGURĂ jucărie, pentru că ți-ai dat foc la valiză. Trebuie neapărat două identice. Nu de alta, dar când cumperi, trebuie să precizezi neapărat a cui este. Iar cel al cărui e jucăria nu o dă nici mort celuilalt. Nu, nu poți să nu precizezi, pentru că atunci se prezumă că e a ghindoacei numărul 1, care e mai mare și mai puternică.

Ultima bulibășeală a fost cu o jucărioară cu butoane, de la una din revistele de copii care aglomerează piața, gen Mia, Pop, Prințesa nuștiucare și tot așa. E o chestie cu niște cerculețe scufundate într-un lichid și trebuie să apeși pe 2 butoane ca să urci cerculețele pe niște țepe.

Nu vreți să știți ce tragedie a fost. Pentru că revista era cumpărată de la grădiniță, automat a însemnat că e a ghindoacei 1. Dar ghindoc 2 o voia și el, pentru că îi plăcea nespus. Ce plânsete, ce urlete, ce tragedii s-au consumat, nu vreți să știți.

S-a dormit cu jucăria în brațe, s-a ascuns prin cele mai îndepărtate unghere ale casei, s-au depus jurăminte eterne de durere și suspin, ură neîmpăcată și tragică.

2 zile.
Azi, admiram porcăria aia de plastic aruncată în capul scărilor și șutuită de amândoi când trec pe lângă ea. Niciunuia nu îi mai pasă de ea, am primit sugestia să o donăm unor copii săraci tati, poate au nevoie de ea.

Vis…