Ieri, după victoria Franței, s-a umplut internetul de glume cu negri și africani, pe bună dreptate, de altfel. Pentru că nimeni nu suferă Franța și pentru că au avut o echipă formată, majoritar, din negri, ca orice echipă europeană care se respectă.

Glume, da?
Dar vai, nu se poate. Suntem impotenți, suntem ghiorlani, suntem rasiști care nu înțeleg că asemenea glume nu se fac, că nu putem să ne batem joc de un popor, de o rasă, de victorii etc.

Ok, dacă astea veneau din partea pipițelor de internet, era scuzabil. Nu au ocupație și încearcă să se remarce în ochii companiilor, cumva, despre cât de buni sunt și cât de largi, mental, au devenit.

Dar știți cine e în prima linie?
Aceiași care, la gluma cu Feraille din Charlie Hebdo, dădeau lecții despre cum glumele nu trebuie să aibă bariere, așa sunt francezii, e normal, trebuie să fim mai deschiși, să gustăm umorul și să înțelegem că nu e genul nostru, iarăși etc.

Ce bine ar fi dacă v-ați șterge boticurile de atâta rasism și judecată cu două măsuri. După care să se închidă internetul.

În print e Radu Ghelmez, una din vedetuțele de facebook, care încă se șterge la gură de atâta maro indecis, aici explicându-ne ce proști suntem și cum nu înțelegem metaforele, aici explicându-ne invers, că metaforele sunt greșite când sunt făcute de opincarii români, dar nu e singurul, mi-a fost silă să îi salvez pe toți cei care au opinii cu dublu standard, în care românii sunt rasiști oricum ai da-o.