trafic

Azi, din motive personale, a trebuit să traversez bucureștiul de câteva ori, de la Băneasa în Berceni și invers și am constatat ceva interesant. Lipsa completă a polițiștilor din intersecții. Iar asta a fost ceva bun, pentru că funcționau semafoarele, traficul mergea cât de cât, chiar dacă mai tăiai o linie continuă dublă sau un refugiu de tramvai. Desigur, trebuie să fii atent la nelipsiții țărănuși din provincie, pentru care semnalizarea nu s-a predat la școala de șoferi, dar overall, nu am pierdut mai mult de 3 ore prin trafic.

Mă uit cu disperare și văd că de fapt, până și poliția s-a predat, într-un oraș complet sufocat de mașini și noxe. Pur și simplu nu prea mai ai ce să faci, sunt foarte multe mașini și nu există niciun plan, niciun fel de sistematizare, nicio corelare între semafoare, nimic, totul e dus la limita demenței și a isteriei, cazurile de băti în trafic devenind mai dese decât cele de la ruși, aproape.

Am întrebat la primăria capitalei ce se întâmplă cu acel sistem inteligent de dirijare a traficului, plătit cu 25 de milioane de euro și nefuncțional, pe motiv că apa nova i-a tăiat cablurile.
Răspunsul?
Problema este clar în atenția primăriei și, după alegeri, va fi rezolvată neîntârziat.

Votați Cristi!!

Între timp am văzut azi o garnitură de tren lungă de 1 km plină cu Dustere.