raport trafic

Mai sus aveți datele de trafic ale fostului arhiblog, actualul cetin.ro, pe 2015. Date comparative cu 2014, la nivel de unici și afișări. Fără nicio surpriză, normal, ca în fiecare an, sunt mai mulți unici decât în anul precedent, din motive obiective și complet vizibile tuturor.

Problema este că, după un anumit nivel, începe să nu îți mai pese de aceste creșteri decât la nivel laudativ. Faptul că am avut 2 milioane de unici nu mi-a crescut prețul reclamei. Bine, nu mai calculăm multitudinea de oameni care și-au adus aminte că suntem prieteni și poate pot să îi ajut.

Da, revenind, între anumite paliere de trafic și relevanță, raportul preț vs trafic nu mai este chiar relevant. După ce ai trebut de primul milion de unici ești tot cam acolo, chiar dacă ai două milioane. Pentru că asta e piața, nu e ca și cum ai putea să îți creezi tu personal alta. Nu pot să cer eu 2000 de euro pe articol, deși am traficul de 5 ori mai mare decât petreanu, de exemplu. Pentru că petreanu rămâne petreanu iar eu…sunt eu. Îmi știu locul foarte bine în societate.

Prin urmare, după un prim hei rup la începutul anului, am realizat că pur și simplu, la acest nivel, nu văd de ce m-aș zbate în plus, în acest moment. Prin urmare, am luat niște măsuri, raportate la mine și la familia mea. Am scris mai puțin, nu câte 10 articole pe zi. Mi-am impus ca după o anumită oră să nu mă mai apropii de calculator. Mi-am propus ca în weekend să nu scriu nimic decât dacă am chef și doar dacă apare vreun subiect extrem de fascinant pentru mine.

Și știți ceva?
Mi-a ieșit. Mă simt mult mai bine și mai liniștit. Pot profita de părezența celor de lângă mine și cei din jurul meu profită la rândul lor de mine. Mă simt mai relaxat, mă simt mai liniștit, sunt mult mai calm și mult mai înțelegător.

Și pentru asta nu a trebuit decât să muncesc mai puțin. Desigur, sunt voci care reclamă că intră pe site și nu găsesc non stop chestii calde, gata să le satisfacă pupilele gustative. Sunt de acord, așa e.

Dar, sfatul meu de veteran este că dacă intrați și nu găsiți nimic, nu disperați. Intrați mai încolo, sigur găsiți ceva. :mrgreen:

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.