în ultimele săptămâni, cam de când droggy ăla a ucis niște oameni la 2 Mai, se dezbat fierbinte două subiecte. Primul este cel al drogurilor, care au devenit inamicul public numărul 1, se pare că distrugerea cea mai mare vine de la iarbă, nu de la Gorghiu și Ciolacu. Și, ce este și mai funny, BRUSC poliția română are capturi record de droguri, din senin. Cu siguranță nu ca să își acopere incompetența, faptul că l-au oprit pe ucigaș și i-au dat drumul, pentru că un șef de poliție murdar a primit un telefon de unde trebuie. Lucrurile astea dispar rapid, nu mai au nicio valoare, atunci când poliția are CAPTURI RECORD de droguri.

A doua chestie este că, brusc, dintr-un neant al seninătății, a început să se dezbată despre cum statul ar trebui să termine cu tranzacțiile cash, pentru că cashul e rău, trebuie ca totul să se desfășoare la vedere, prin bănci, cine nu vrea să facă la vedere are ceva de ascuns, de ce ai ceva de ascuns, tovarășe?

Să vă spun o mică poveste.
Era 1991, spre toamnă. Deja aburii revoluției începuseră să se cam disipeze și începuseră să apară aerele foamei, lucrurile mergeau bine pentru partidul comunist, reușise să supraviețuiască și să conducă, în continuare, românia, prin intermediul FSN, compus din foștii membri PCR.

Și cum stătea el Stolojan, premierul de atunci al româniei, viitorul Dragă Stolo, bolnav brusc de cancere groaznice, ulterior miraculos însănătoșit, s-a gândit brusc: Băi, dar dacă aș naționaliza eu valuta din conturile românilor, oare cum ar fi? Și atunci, alături de vechiul său prieten. Mugur Isărescu, au făcut o șmenărie, peste noapte. Toate depozitele în valută din conturile românilor au fost convertite în lei, la un curs preferențial, decis de domnul Stolojan, curs care era cam cu un pic mai puțin de jumătate decât cursul real al dolarului.

Știți ce s-a întâmplat, de a doua zi? A început inflația draconică, 300% peste noapte, Argentina era un mic copil. A fost acel moment când s-a dat startul spre transformarea leului în milioane. Efectiv, în câteva zile, banii oamenilor nu mai aveau nici măcar valoarea hârtiei igienice cu care îți ștergeai resturile de aer de la fund. Atunci s-a dat startul spre sărăcirea accelerată a milioane de români, sărăcire care a dus la abandon școlar, lipsă de educație și acum votanți USL și Klaus Johannis. Sau Ciolacu.

Știți de ce v-am povestit asta? Ca să înțelegeți că, indiferent de ce aveți voi în scăfârlii, cât timp vom trăi noi, cei care am supt-o cu două mâini de la FNS atunci, NICIODATĂ nu vom abandona ideea de a avea bani cash, fără a depinde de stat. Cu orice preț. Pentru că, spre deosebire de voi, woke shits, noi am trăit vremurile alea și știm cu adevărat cum este, nu povești romanțate despre Toți aveam de muncă, era bine, mamă, ne descurcam, mai furai de la intreprindere, mai dădeai o șpăguță, toți trăiam, nu ca acum. Și știm că statul nu va ezita să ți-o tragă din toate direcțiile, atunci când va avea puterea totală în mâini.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.