Nu știu dacă știați, pentru că nu suntem un popor amator de rugby, dar a avut loc, recent, cupa mondială la rugby, unde am participat și noi, cu echipa națională.
Și prin participat, zic exact asta, am participat, pentru că nici măcat sparring partners nu am fost pentru adversari, sparringii se mai ridică de jos, mai ripostează. românii au fost ciuca bătăilor, primind o medie de vreo 70 de puncte pe meci de la fiecare. Cred că au și reușit să marcheze câteva puncte, nu știu, că nu m-am uitat, cum ziceam, nu suntem un popor pro rugby, îl avem doar ca denumire, așa cum sportul nostru național e oina, dar nimeni dintre noi nu știe pe cineva care să știe pe cineva care joacă oină sau care, măcar, să știe regulile de la oină.

Ce voiam, de fapt, să zic. Rugbyul este un sport finanțat de stat. Sigur, subfinanțat, ca toate sporturile, în afară de fotbal, de unde e loc mult de furat. Nu prinde tracțiune și nu are fani din cauză că se bagă foarte mulți bani în fotbal, care este cel mai gunoi cancer care putea exista pe terra, prin urmare, alte sporturi de echipă nu mai au loc, a se vedea cum bozgorul ăla nesimțit și olog de la ministerul sportului, le-a luat terenul celor de la rugby, cu promisiunea că îl amenajează pentru campionatul european, după care l-a transferat fără remușcări altui jeg, berbecali, ca să își antreneze oile acolo.

Ce nu am reușit eu să înțeleg este de ce, după ce românii au luat bătaie ca la Termopile, toți coneseorii și toți aficionado din domeniu au început să bage pumnul în gură, pe net, oricui avea vreo părere negativă despre ce s-a întâmplat. Băi, nu ne-a plăcut cum au jucat, au fost cam morți, valoare spre negativ. TACI, CUM ÎȚI PERMIȚI, TU ȘTII CÂTĂ MUNCĂ E ACOLO, CE DIFERENȚĂ E ÎNTRE EI ȘI CELELALTE ECHIPE, CUM ÎȚI PERMIȚI?! Da, dar știi, e sport, e naționala româniei, dacă nu îi putem critica acum, când o putem face? NAȚIONALA ROMÂNIEI DE RUGBY E SFÂNTĂ, NU AI VOIE SĂ SPUI NIMIC, MARȘ ȘI TE UITĂ LA JEGUL ĂLA DE FOTBAL DACĂ NU ÎȚI CONVINE!

Alo, galeria. Poate ne revenim și noi un pic. Când o fi campionatul privat de rugby, televizat pe circuit închis și cu participare pe invitații, doar un grup select, atunci veți putea opri oamenii să vorbească. Cât timp e un sport finanțat de la buget, cât timp e un sport care vinde bilete, atunci este și un sport unde ESTE OBLIGATORIU ca oamenii să poată avea păreri despre el, indiferent de cât de ne afficionado sunt sau cât de mult îi disprețuiți voi. Faptul că spunem că au jucat de căcat și ne-au făcut de râs nu înseamnă că îi disprețuim sau că nu îi mai respectăm și nu le respectăm munca. Dimpotrivă, arată că ne pasă. În schimb, incentivările voastre tip AȚI LUAT BĂTAIE CU DOAR 80-0 BRAVOOOOOO, EXCELENT, BINE AȘA, DATA VIITOARE VA FI MAI BINE, sunt un căcat pentru urechile oricărui BĂRBAT care știe că și-a luat-o. Încurajările astea de mizde, tip grădiniță, unde toată lumea ia diplomă de participare sunt o tragedie a educației woke și o plagă. Credeți că ei nu știu că au feștelit-o? Credeți că ei nu știu că au fost ciuca bătăilor? Ba știu. Iar când voi aplaudați ca focile BRAVO, BĂ BĂIEȚI, NE-AȚI FĂCUT MÂNDRI, de fapt îi faceți să se simtă și mai de căcat, îi tratați de parcă ar avea un handicap grav și le dați premii de consolare.

Băieți, nu ne-ați făcut mândri. Ați luat bătaie ca ultimele mizde, v-au cocoșat ăia ca pe strada roșie din Amsterdam. Dar asta nu înseamnă că nu vă mai iubim și că nu vă mai susținem. Dimpotrivă, o să o facem și mai al naibii, și mai mult, și mai rău. Dacă câștigați și voi măcar o dată cu Tonga, o să vedeți că, brusc, deveniți măcar Halep pentru inimile noastre și juma de românie o să fie specialistă în rugby de când erau mic.
Makes us proud!

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.