E funny și frumos să fii jandarm sau polițist. Ești învățat, în primul rând, metode de calmare și control a mulțimilor, exerciții de intimidare și, în final, de neutralizare cât mai rapidă și brutală pentru a economisi timp și materiale.

Problema apare atunci când, din păcate pentru jandarmi și polițiști, încerci să aplici tacticile astea asupra pompierilor. Asupra oamenilor care văd, zilnic, moartea cu ochii, cei cărora nu le e frică de moarte, de bătaie, de flăcări sau durere.
Și atunci ce faci? Ce faci?

Ce să faci, protestezi ferm.

Sindicatul polițiștilor din Galicia a denunțat pe rețelele sociale protestul „radical” în care, susține sindicatul, protestatarii au atacat „cu violență și inclusiv cu un aruncător de flăcări” agenții care protejau instituțiile oficiale.

Uitați-vă la film și arătați-mi pompierii care atacă cu violență, vă rog. Eu văd doar ciomăgarii poliției cum lovesc, nediscriminatoriu, cu bastoanele, pompieri care nu fac altceva decât să țină gardurile alea și nu au nici cea mai vagă intenție de a intra peste ei. Efectiv nici nu se sinchisesc de lovituri, stau pe loc și trag gardurile la loc, ca să poată avansa apărătorii democrației și să îi lovească

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.