Banuiesc ca multi dintre cei ce citesc ce scriu rahaturi pe facebook s-au intrebat ce a fost cu afluenta aia de mesaje religioase si tampitele din ultimele doua zile. Ma gandesc ca meritati o explicatie.

Am, pe acel cont, facut in 2012, 46 000 de followersi. Din cauza faptului ca, asa cum spune facebook, am opinii legate de politici sociale, sanatate si educatie, dar in sens invers fata de ce fac majoritatea, adica incerc, aici si pe blog, sa educ oamenii in mod real, sa lupt impotriva dezinformarii, facebook efectiv imi ingheata absolut orice fel de reach, postarile mele au reachul pe care îl are Olivia Steer in timp ce face un pipilica pentru urinoterapia copiilor de dimineata.

Gen daca prin 100 de likes la o postare, sunt zeu, iar postarea in niciun caz nu trebuie sa fie de politica sau ceva serios, ci neaparat pisicute, ceva funny si inofensiv. Daca va uitati pe timeline mai jos, am pus un clip cu o pisica, 6000 de likes ca popa, brusc, postul a avut reach masiv, cam cat are draga mea Gina Bradea in 10 minute, la o postare plictisita.

Iar facebook a inceput să mă învețe ce trebuie să fac ca să ajung la cei 46000 de urmăritori. Mi-a arătat calea lui Dumnezeu. Am văzut că, dacă strecori niște chestii biblice in orice postare, bang, ești pe tavan, te arată la toți. Dacă pui și un film despre cum salvezi un animal de companie, în timp ce te rog fierbinte pentru salvare, ajungi si mai sus. Scrii despre un medic chirurg care, cu fruntea in palmele-i muncite, se roagă de ajutor, la Iisus Hristos, jbeac, si mai sus. Banuiesc ca e ceva pe algoritm, sa favorizeze propaganda religioasa.

Si asa am facut. Am pus căcaturile alea mizerabile în postări. De test. De la 4-5 likes, fiecare postare a ajuns la zeci sau sute de likes. Cum menționam Iisus, preasfinții apostoli, sacrificiu, judecata de apoi, cum postarea devenea vizibilă tuturor.
Așa că, dragii mei, învățați-vă. De acum înainte, pisicuțe, cățeluși salvați din ghearele morții sau nu, mult Iisus, tot tacâmul. Pentru că algoritmul a vorbit.

Și să începem cu o anatemă și afurisenie la adresa poporului chinez, care e capabil de asemenea sălbăticie și blestemăție. Cum să faci asta unor bieți cățeluși nevinovați? Doamne dumnezeule, trăzni-i-ar să-i trăznească de animale.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.