Să ştiţi că în sistemul medical, întâmplător sau nu, există şi bani. Unul dintre lucrurile pe care mi le doresc este să ajutăm medicii să găsească acei bani şi să poată să-şi dezvolte serviciile. La 1 iulie 2023, contractul nou pentru care s-a muncit de la Colegiul Medicilor, dar eram pe partea cealaltă a mesei, şi-a propus să aducă şi serviciile în atenţia noastră şi să poată fi remunerate. Anul acesta, contractul de la 1 iulie 2024 va aduce persoanele neasigurate şi promisiunea Băncii Mondiale că vor fi plătite aceste servicii, vor avea aceleaşi drepturi ca şi persoanele asigurate, în virtutea faptului că în Constituţie scrie că suntem cu toţii egali. Încercăm să schimbăm multe lucruri, dar este foarte greu. E un an dur, un an cu plin de încercări pe care îl ştiţi, n-are sens să vă povestesc mai mult”, a subliniat Valeria Herdea.

Între timp, ieri, am aflat că băiatul unei prietene are pneumonie nedepistată de o lună, pentru că nimeni nu voia să îi facă o radiografie la plămâni, pentru că nu sunt fonduri.
Tot ieri am aflat că o cunoștință a murit, în Sibiu, la o săptămână după naștere, pentru că medicii au trimis-o acasă fără să le pese că se simte rău, ocupa un pat și nu sunt fonduri.

Sunt foarte curios cum îi mai poți motiva pe oamenii care plătesc 10 000 de euro anual la CNAS, dar nu au acces la servicii medicale, din motiv că nu sunt fonduri, în timp ce toți neasigurații vor avea aceleași drepturi. Nu de alta, dar socialismul este minunat, până când se termină banii celui căruia i-i cheltuim. Sigur, solidaritate and shit, dar când lună de lună nu poți să îți faci analize, nu poți face varii scanări și raze, pe motiv că nu sunt fonduri, deși tu plătești de o viață, parcă îți vine să te întrebi unde mm sunt fondurile alea, că, dacă puneai banii ăia deoparte, aveai bani să te tratezi în Elveția și de ce, din fondurile tale, sunt tratați politicienii și oamenii care nu au plătit un leu asigurări vreodată.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.