Uite de asta. Pentru că, la fel ca toate inițiativele ecologice care pun răspunderea pe umerii fraierilor cetățeni, când, de fapt, industria și politicul distrug tot, nu este decât un fake mizerabil, care îmbogățește, efectiv gratuit, diverși potentați politici.

Și totul a pornit de la momentul când am văzut cum tomberoanele reciclabile se golesc toate în aceeași mașină de gunoi. Știu, între timp au apărut mașini de gunoi cu sortare, e ok, tot fake sunt, la groapa se descarcă în același loc, doar s-au accesat fonduri pentru achiziții, o mașină de aia e de la 500 000 în sus.

În momentul ăsta folosesc 2 saci de gunoi. Unul pentru deșeuri compostabile și unul pentru ambalaje de plastic, metal etc. Singurul motiv pentru care folosesc 2 este că toate rahaturile sunt ambalate în zeci de straturi de plastic, inclusiv paiul de carton de la cutiuța de lapte cu vanilie a copilului. Care e de carton ca să salveze planeta, dar plasticul de pe cutie și de pe pai nu poate fi tăiat decât cu cuțitul, atât de gros este. Și le arunc pe toate în același tomberon.

Oricum cineva se îmbogățește din mânuit plastic aiurea prin europa. Măcar să și-l sorteze.

Pentru cine e curios, citiți puțin despre ce mizerie e ReturRO.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.