Hai să vizionăm nişte rânduri de pe hotnews, cu menţionarea sursei. Aceste rânduri au 2 ani şi îl citează pe neasemuitul Emil Boc, atunci în opoziţie, actualmente prim ministru al rromâniei.

PDL va depune, luni, la Camera Deputatilor, o motiune simpla legata de taxa de prima inmatriculare, a anuntat liderul Emil Boc dupa sedinta Biroului Permanent National.

Motiunea de cenzura are doua obiective: anularea taxei de prima inmatriculare si restituirea banilor celor care au platit-o, a explicat Boc.

Potrivit lui Boc, “aceasta taxa este imorala si ilegala, in contradictie cu directivele europene. Statele membre UE sunt obligate sa restituie taxele. Exista temei jurdic ca aceasta taxa sa fie returnata fara ca cetateanul roman sa fie nevoit sa actioneze statul in instanta”.

“Aceasta taxa trebuie eliminata. Nu facem acest lucru in termeni populisti … Consideram ca avem temei politic si moral sa mergem in continuare cu acest demrs. Taxa auto nu are nici un fundament national sau european”, a subliniat Emil Boc.

Iar acum, după 2 ani, aflăm cum această taxă este şi morală şi legală.

Premierul Emil Boc a declarat, în 6 ianuarie 2010, la Senat, că Guvernul a adoptat o hotărâre prin care cei care au achiziţionat în 2009 autovehicule euro 4 şi capacitate cilindrică sub 2000 cmc au la dispoziţie un termen de 45 de zile pentru înmatriculare fără plata taxei de poluare.

De la 1 ianuarie 2010, cei care au cumpărat maşini cu normele de poluare Euro 4 plătesc şi ei taxa de primă înmatriculare.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.