Bănuiesc că știu toți despre scandalul săptămânii trecute, cel în care Ringier a dat afară un jurnalist, pe motiv că ar trebui să le fie cenzurate articolele despre păcănele. Încă nu sunt eu lămurit exact care e faza cu perdeaua asta de fum cu păcănelele și de ce e aruncată, cât timp în toată europa e plin de ele, peste tot și nimeni nu comentează. E ceva aici și încă nu știu ce.

Inițial am vrut să scriu atunci, în ziua în care s-a întâmplat, dar m-am gândit că, poate, ceea ce simt este de fapt doar o reacție bruscă și mi-am lăsat niște timp, să se calmeze totul, să văd dacă, după ce se liniștește toată lumea, mai gândesc la fel.

Incredibil, dar da, nu mi-am schimbat părerea.
Deci stăpânii elvețieni eu venit și au făcut scandal că ei trebuie să cenzureze articolele, da? Pentru că le afectează veniturile. Cea mai grosolană imixtiune în activitatea unui ziarist care, inclusiv conform legii, de către care este protejat, teoretic, are dreptul de a scrie tot ce consideră de cuviință. Da, chiar are, așa ar trebui să funcționeze presa.

Cătălin Țepelin refuză să facă asta și este dat afară de stăpânii elvețieni.
Ce fac colegii săi, în frunte cu acest titan al jurnalismului, domnul Cătălin Tolontan? Este că v-ați fi așteptat să demisioneze in corpore, nu? Dacă nu tot colectivul, măcar toată conducerea, în semn de protest, un semnal de alarmă. Sau poate o grevă comună a tuturor celor ce lucrează în redacțiile de acolo?

Ete că nu. Au aplaudat frumos, după care s-au dus la muncă, protestând ferm. Viața merge înainte, la fel și ziarul, gunoiul trebuie împrăștiat. pentru că sumele s-au încasat.
Așa că, atunci când vă mai gândiți să faceți pe eroii la muncă, să nu uitați că cimitirele sunt populate majoritar cu eroi. Și că, în momentul decisiv, ești întotdeauna singur și aruncat în fața trenului.

Oricum, ceva e putred acolo. Tolontan trăiește din munca de servire a patriei, patrie care îl servește, la rândul său, cu servite de la secu. Chestia cu păcănelele este, cu siguranță, o servită, așa cum a fost și muzeul de geologie, când și-a mâncat Tolontan Sievertsii. Habar nu am. Poate se pregătește un sistem ca în state, păcănelele interzise peste tot, permise doar într-un oraș. Sau o licență de operare exclusivă pe o singură firmă. Nu știu, urmărim, vedem.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.