Originalul AICI

Minutul și scorul
17.03.2022 / 09:00 / Ziua 22
🪖Cernihovul a început să fie bombardat cu artilerie clasică. S-au terminat rachetele. Stadionul din oraș a fost grav avariat, iar centrul orașului a fost distrus aproape integral.
🪖Kievul a fost bombardat din nou. Mai multe blocuri de apartamente au fost lovite, unul a luat foc. O persoană a murit. O rachetă a fost doborâtă de ucraineni, dar resturile ei s-au prăbușit peste blocul ce a luat foc.
🪖Apărătorii din Nikolaev (Mykolaiv – pe ucraineană) au rezistat și în noaptea asta. Aceștia luptă din tranșee ca acum 70 de ani. Ruși bombardează orașul cu artilerie clasică (tunuri si obuziere). Cele mmai multe mame si copii au părăsit orașul. Cam toate localitățile dintre Herson si Nikolaev sunt abandonate de locuitori.
🪖Zelenski a spus că Rusia a trecut ”toate liniile roșii”. And now what? Vin cele…ne..gre?
🪖Ieri, în Ucraina, nu a funcționat niciun coridor umanitar.
🪖❌ Ca să mai evacuăm din știrile false: Primarul din Mariupol a fost eliberat de ruși în cadrul unui schimb de prizonieri: 9 soldați ruși pe un primar.
🪖Mai mulți voluntari din Belarus au ajuns în Ucraina să lupte de partea ucrainenilor. Asta pentru că mulți dintre ei au rude și strămoși din Ucraina.
🪖Sateliții Maxar au publicat o imagine cu teatrul din Mariupol înainte de a fi bombartat. Oamenii au scris mare, cu alb, să se vadă din avion și în fața și în spatele teatrului ”дети” – copii. Până în acest moment nu a fost dat niciun bilanț al victimelor.
🪖Tot în Mariupol, ieri, un tanc rusesc a fost făcut pilaf după ce ucrainenii au tăbărât cu rachete pe el. În Mariupol acționează ”Batalionul de operațiuni speciale Azov” – unitatea asta a fost formată în 2014, în timpul războiului din Donbass și este alcătuită preponderent din simpatizanți de extremă-dreaptă. Ulterior a fost încorporat în armata Ucraineni. Nu e chiar ce trebuie, dar conform vorbei românești ”în lipsă de ploaie, e bună și grindina”.
🪖Slovacia a spus că ar putea trimite sisteme performate de apărare aeriană în Ucraina. Slovacia este una dintre cele trei țări din NATO care posedă rachete antiaeriene S-300. Astea sunt de fabricație sovietică, dar au o rază de acțiune mult mai mare – peste 40 de kilometri si se pare că sunt destul de bunicele.
🪖În Marea Neagră au fost fost lovite trei nave comerciale sub pavilion panamez. Una s-a scufundat, celelalte două sunt în derive. Navele au fost lovite zilele trecute. Cu această ocazie marina rusă va ocoli pe la capul Horn.
🪖Rusia a decis să rețină toate aeronavele ce apartin firmelor de leasing americane și europene ce se află în acest moment pe teritoriul Federației Ruse.
🪖SUA au livrat primele 100 de drone kamikaze către Ucraina. Switchblade 300 – dacă vreți să gugăliți voi.
🪖Macron i-a oferit azil jurnalistei Marina Ovsiannikova, aceasta a refuzat oferta. A spus că vrea să rămână în Rusia. Cred că o reține ceva.
🪖Novayia Gazeta a numit-o pe ” Marina Ovsiannikova” o ”Ioana D`Arc” a Rusiei. I-a zăpăcit cu bătaia și pe ăștia FSB-ul.
🪖La nivel international s-a constituit un grup de luptă împotriva oligarhilor ruși. Confiscă tot ce prind. Diavoli de la fiscurile din UE, SUA, Japonia, Australia, Canada și UK s-au prezentat la datorie cu costumele lor gri si ochelari fără imaginație.
🪖Biden l-a numit pe Putin ”criminal de război”. Putin a zis că Biden e obraznic.
La noi:
🇷🇴 Astăzi președintele Estoniei și prim-ministrul Spaniei vin în vizită la București. Nu a muncit bietul Klaus în 8 ani cât a muncit săptămâna asta.
🇷🇴 Maia Sandu a cerut ieri ca Rusia să își retragă trupele din Transnistria.
Prin lume:
🌏După ce zilele trecute Turcia și Grecia au zis că vor sa se împrietenească, ieri s-au amenințat cu războiul. Ministrul turc de externe a declarant că orice încercare a Greciei de a-și extinde apele teritoriale ”means waaaar!” Alți nebuni.
Nu se confirmă:
❌ Pe twitter si telegram circula un video fals, rezonabil de bine făcut, în care Zelenski cere capitularea. Niște grupuri de FB mioritice sunt în delir.
❌ Ministerul Apărării din Japonia a spus că au observat patru nave de război rusesti ce au trecut prin Strâmtoarea Tsugaru. NU există nicio înformație sau indiciu cum că acestea s-ar îndrepta către Ucraina. Dacă da, atunci vor ajunge la vară.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.