Având în vedere că, din motivele de sănătate parentală expuse acum câteva zile, sunt în românia pe termen nedeterminat, dar oricum minim câteva luni, mă gândeam să facem aici, din experiențele voastre, un top al restaurantelor și, de ce nu, un top al barurilor unde se poate mânca ceva drăguț, altceva decât sarmale, ceafă la grătar și ciorbă și, în plus, să se poată bea un vin bun, altceva decât omniprezentele sute de modele de beri și clasicul Purcari. Am de scos oameni la masă și parcă, nu vreau să le dau bucate tradiționale românești.

Nu de alta, dar fiecare neavenit în domeniu, care a auzit și el de Purcari, zbang, te lovește cu recomandarea lui Boss, dacă nu ai băut Purcari, e ca și cum nu ai fi băut vin în viață. Lucru complet greșit, Purcari e un vin…să zicem mediu, există vinuri care îți dezmiardă bolta palatină precum ambrozia zeilor, doar că sunt ascunse prin rafturi, pentru că nu le bea nimeni, cât timp există Purcari și Busuioacă de Bohotin.

Deci?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

62 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Boss, iar ne certam pe o chestie subiectiva cum sunt gusturile? Eu daca beau o posirca nenorocita, degeaba incerci sa ma convingi ca exista ceva mult mai bun. Pentru ca mie posirca aia imi place.
    Asta legat de vinuri. A avut si varu’ un post pe tema asta si s-au rupt unii in figuri, de mama-mama…
    Legat de restaurante, la fel. Unde imi place mie s-ar putea sa nu-ti placa tie si invers.

    • #2

      faci ca la aia cu vacanta. las-0-n sangue:))))))))))))))

    • #3

      Asta e genul acela care cand era mic masura portile la fotbal cu ruleta si isi aducea cana de acasa pentru baut apa.

    • #4

      @RobertD: deci asta ai inteles tu din ce-am spus eu. Uite, n-am sa-ti spun ca esti prost. Dar analfabet functional sigur esti.

    • #5

      @robertd
      NUMAI VĂ DROGAȚI!
      NU VĂ MAI DROGAȚI!

  2. #6

    “La tuciuri” – Pitesti

    • #7

      mai trebuia un i la sfarsit?!
      un link maps pentru nelocalnici se poate?

  3. #8

    Mie mi-a placut la Lacrimi si Sfinti. Vinul bun, mancarea gustoasa, atmosfera placuta.

    • #9

      asta e al lui Dinescu?

    • #10

      Da.

    • #11

      La lacrimi si sfinti mirosea a transpiratie si e funduri fierte cand am fost eu. O mahala mai urata ca acolo nu am vazut.
      E un restaurant mai italian asa prin zona la shaormaria dristor din centrul vechi. E si un hotel acolo, folosesc aceeasi intrare, pe strada franceza cred. Cred ca Il peccato se cheama, am mancat linistit acolo la pranz si alea de pe strada aia mi se par mai decente ca restul din centrul vechi si parca nu sunt toti ghiolbanii.

    • #12

      Dragos ai uitat sa spui ca totul este extrem extrem de gras, chiar si in felurile de mancare mai putin grase Dinescu are obiceiul sa arunce o tona de ulei/slanina/untura.

    • #13

      Am fost acum 3-4 ani la câteva zile după revelion. Mâncare așa și așa, prețuri uriașe, muzică slabă, servire mediocră. Ultima dată pentru mine

    • #14

      Aceeasi mancare romaneasca ca la CityGrill group (Caru cu bere, Hanul Berarilor etc), aceleasi preturi, la fel de buna, portiile de 2 ori mai mici.
      Thanks but no thanks…

    • #15

      @sidryane: as putea spune ca la CityGrill-ul situat imediat dupa Lacrimi si Sfinti gatesc chiar mai bine decit la alte restaurante apartinind aceluiasi grup (Carul cu Bere de exemplu). Parerea mea.

    • #16

      Inseamna ca am avut eu noroc. Am fost o singura data, pentru ca e la 600 de km distanta de mine. N-a mirosit a transpiratie si ce am comandat noi a fost gatit bine si gustos. S-a pus ulei cu simt de raspundere, oamenii nu s-au zgarcit, dar ma indoiesc ca a gatit Dinescu pentru mine. Eu am fost sa caut o mancare buna si o experienta placuta, nu sa numar caloriile. Dar poate asa sunt eu, care salivez doar la ideea unui colt de paine inmuiat bine in grasime de oaie, sa te unga pe suflet si pe artere.

  4. #17

    Kunnai, cea mai buna mancare thai

  5. #18

    Am trecut intr-o zi prin Targoviste si din greseala am nimerit la un restaurant numit Casa Veche. Au cele mai tari supe creme pe care le-am mancat in viata mea plus alte preparate deosebite pe care in Bucuresti le gasesti doar la restaurantele de fite la preturi astronomice.

    Eu zic ca merita o incercare daca ajungi prin zona.

    www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g304067-d11434318-Reviews-Casa_Veche-Targoviste_Dambovita_County_Southern_Romania.html

  6. #22

    White Horse este in topul preferintelor mele (Dorobanti – Bucuresti)
    Au restaurant la etaj si pub la parter, iar vara o mica terasa pt restaurant. Plus o camera de joaca pentru copii (deschisa vineri-duminica pana la 23:00) cu personal care ii supravegheaza.
    La restaurant au mentinut calitatea de ani buni, cred ca au acelasi bucatar, meniul este redus dar diversificat.

  7. #23

    Cu ce specific, și in ce categorie de prețuri?

    Așa, la modul general:
    www.la-samuelle.ro/
    cajubyjosephhadad.ro

  8. #24

    Enotek, Vino, Corks

  9. #25

    Uite aici ceva interesant: www.restocracy.ro/la-cave-de-bucarest-restaurant/ doar am citit despre el, inca nu am ajuns, Butunoiu face niste review-uri destul de obiective, dar, inca nu am reusit sa imi dau seama daca la cele pozitive e si piscoteala la mijloc.

    • vorbim de acelaşi Butunoiu care a recunoscut chiar el că a dat 10 unei mâncări mediocre, doar pentru că i-a plăcut cum era aranjat restaurantul? daaa, e un tip foarte obiectiv 🙂

      nu zic că în rest nu se pricepe, şi eu citeam Restograf şi citesc acum Restocracy.

    • #27

      dont get me started cu domnul butunoiu, ajuns, din hasherist, expert in toate

    • pe homepage @restocracy ai lista de 200 de restaurante… cu o descriere scurta si “arhi”suficienta (romaneasca / internationala : traditional / fin / creativ)

      se poate inchide topicul :))

    • #29

      mersi frumos, prefer recomandarile celor de la mine, ma doare in pla de restocracy sau ce plm zici tu aici

  10. #30

    Vinexpert pe Calea Victoriei!
    www.vinexpert.ro/
    Vinuri din toata lumea ..poti sa bei la pahar si mancara foarte buna!
    Stiu sa iti si explice si sa recomande!

  11. #31

    Grecesc bun-bun-bun (si cu vinuri grecesti, unele chiar top notch, recomand de la Ktima Kir-Yani, rosu, sec) este Amvrosia, in Pipera. Proprietara e grecoaica, gateste uneori chiar ea si e excelent. Plus in perioada asta e deschisa si terasa, care-i pe malul lacului. Cere placinte cu spanac si diverse variante de oaie.

  12. #33

    Kunnai
    Caju
    5ensi by Doncafe
    Upstairs Rooftop
    Linea (Closer to the moon)
    Gre (Pipera)
    Studio 80
    Gargantua

  13. #34

    Incearca aici: www.facebook.com/TherapyBistro/ . E pe Sfintii Voievozi 60, langa Moxa. Mancarea e excelenta, atmosfera la fel. In plus, sunt printre actionari, asa ca daca nu-ti place poti sa-mi bati obrazul direct 🙂

    • #35

      oh, neaparat trec!:) its a date

    • #36

      In locul La RaDU?

    • #37

      Oooo. Felicitari. Arata foarte bine. Personalul e super si mancarea la fel. Am fost de curand. Succes

  14. #38

    Osteria Zucca ( J.L. Calderon 41)- italian, micut, intim si mancare misto.

  15. #39

    Uite aici un ghid asemanator cu Michelin: www.facebook.com/gaultmillauRo/

    • #40

      da, baietii care au zis ca bodega din brasov care te da afara daca ai copii de 12 ani cu tine e cea mai.buna din oras. íhî

    • #41

      Adică in Brașov la Bistro de l’Arte? Nu cred….. La cel mai figurant restaurant(bistro) din Brașov nu se face așa ceva…..

  16. evident, gusturile diferă mult de la unul la altul, scriu aici din punctul meu de vedere. încerc cam un restaurant nou la două săptămâni, doar în Bucureşti. mă refer mai ales la mâncare, mai puţin la servicii şi ambianţă. Pe zona de restaurante rezonabile la preţ avem:

    1. românesc/balcanic: Tracia, pe bd. Decebal
    2. meditaranean: Alouette, pe lângă Mitropolie
    3. Burgeri: Simbio
    4. Pizza: Sabatini (bd. Basarabia) / Garlic Pub (M. Eminescu)
    5. Coaste: Ivan (bd. Basarabia), dacă prinzi în tură bucătarul care trebuie. Altfel, sunt nişte locuri pe la Palatul Bragadiru
    6. Mexican: El Torrito, pe Iancu Căpitanu
    7. Vietnamez: Thang Long. E fix peste drum de unde era Colectiv, pana mea, nu mai pot mânca acolo.
    8. Arăbesc: s-au desfiinţat alea de mi-au plăcut cel mai mult, deci nu te lua după mine la tot ce am scris mai sus 🙂

    Lucru valabil în toate capitalele europene, probabil şi mai departe: nu mâncaţi în centrul istoric, căutaţi locurile unde mănâncă localnicii.

    • #43

      +1 Pentru coastele de la Ivan si nu numai… Merg la Ivan de vreo 4 ani si nu m-a dezamagit niciodata.

      daca vrei mancare Thai sau burgeri buni mergi aici: www.roccabythejar.ro/

  17. #44

    Printre preferstele mele:
    Japonez: Benihana
    Peste: Mesogios
    Romanesc: zexe zahana
    Chinezesc: 5 elemente
    Cel mai bun biftec tartar si preturi super decente: Toscany in Targoviste. Cu diferențele de pret fata de Bucuresti scoti benzina 🙂

  18. #46

    La Piciorul Porcului
    E pe la muncii, google it.
    Au acolo numai “porcarii”.

    • #47

      daca te referi la ala de langa petrom, s-a inchis de mult.

  19. #48

    Dacă treci prin Iași recomand Cuib, eu sunt nebunit după clătitele umplute cu brânză și mărar, plus că are terasă, pisici și bere locală (Capra Noastră ce se găsește si la Auchan) – www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g304060-d7157481-Reviews-Cuib-Iasi_Iasi_County_Northeast_Romania.html

  20. #49

    La Mahala in centru vechi :)))
    Cel mai bun vin fiert (pentru la iarna, daca e) si mancarea buna. Bine, ma refer la mancauri care contin porc – mamaliga si usturoi. Daca vrei rata impanata cu ficat de castravete, nu e locul :))

  21. #51

    Cetin
    Tot de pe blogul tau , acum ceva timp , cineva care părea priceput a recomandat Crama Oprișor.
    De atunci nu am mai schimbat.

  22. #52

    Purcari are si vinuri care nu sunt posirci… dupa cum si ceilalti au si posirci , nu numai vinuri bune.
    Rosu si Negru de Purcari de ex. sunt peste medie. Problemele principale cu vinurile la noi sunt transportul si depozitarea. La noi se transporta/depoziteaza oricum, in soare, la caldura – nu conteaza… Vinul daca incepe sa-si alterere calitatile din cauza caldurii in principiu – nu-si mai revine.

    Din acest motiv – prefer sa cumpar pe cat posibil de la sursa, sau de la magazine care stiu despre ce-i vb. Din supermarket-uri mai putin. Am negru de purcari cumparat de la Purcari – nu e la fel cu cel din supermarket de exemplu. Producatorii tin vinurile rosii la 12-13 grade ( in hrube naturale, construite sau in alte locatii cu temperatura controlata). La noi s-a incetatenit ideea ca vinul rosu se bea la temperatura camerei – ceea ce astazi este un non-sens. Vinul rosu se bea incepand de la 14 grade pana la 18-20 ( cele vechi de ex care au nevoie de timp pentru aerare etc) – nu la 25 de grade sau, mai rau, la 30 de grade…

    Ref la vinuri – mie imi plac doar vinurile rosii in ordine: 7 Arts Cabernet Sauvignon, Petro Vaselo OVAS, 7 Arts Cvartet, Bauer Cabernet Sauvignon, Prince Stirbey Merlot cav. de la Malta, Clos de Colombes renaissance rosu, Clos de Colomber Omuletul de lemn, Clos de Colombes Terra Rossa. Toate sunt facute in Romania.
    Cele de afara care imi plac : Alion ( spania), Gelso D’Oro si Gelso Nero ( Italia), Piano del Cerro ( Italia), Chateau Margaux ( Franta), Chateau Latour ( Franta), Torres MAS LA PLANA ( Spania) etc.

    Mai sunt si altele – dar astea mi-au venit acum in minte.

    • #53

      nu am zis ca purcari e posirca, de unde plm scoti chestiile astea?

    • #54

      N-ai zis – ce-am zis eu c-ai zis? Dar pentru mine asociarea cu Bucuioaca de Bohotin din text induce ideea de posirca – no ofense. Busuioaca de Bohotin e un pisat colorat . La fel si Lacrima lui Ovidiu… si alte kkturi asemanatoare.

    • #55

      lacrima nu era. acum, da, este.

  23. #56

    Indian – Taj la 13 septembrie
    Chinezesc – Pache Protopopescu

  24. #57

    Ptr burgeri decenti hashtag. Plus pentru terasa interioara, nu prea multa aglomeratie si animal friendly (poti veni cu bestiile fara probleme). Ps: burger ul ala mexican e maiexican la iesire, deci ai grija.

  25. București: Vilacrosse, în Pasajul Macca. Specific unguresc, gulasul e bun, vinul casei bun, vargabeles bun.
    Bistrița: Rapsodia. Bun. Vorbim de meniuri elaborate, inclusiv pe partea cu meniul zilei.
    Oradea: meatic, fara discuție.
    Târgoviște: Toscany. Prețuri de parcă fură mâncarea. Ieftin, mancare bună, știu lucra cu carnea de vită.
    Targu Jiu (la 6 km distanța) : Casa Cartianu (merge pe tradițional)

    Mai sunt zeci…da’ daca vrei sa ciugulesti altceva in afara de ceafă de porc… cam astea-s pe care le stiu si sunt accesibile.

  26. #59

    Cluj:
    – Bulgakov pt maghiar food și cei mai buni mici din oraș.
    – baraca pt mâncăruri fusion

    Bistrița:
    – confirm Rapsodia
    – crama veche pt mâncare tradițională.

    Vinuri:
    – Aurelia Vișinescu merlot parca nomad ii zice
    – caloian rose
    – crama jelna tot ce ii din producția 2017
    – liliac

  27. #60

    De Pui de Urs nu zice nimeni nimic?

  28. #61

    Cluj:
    Manger – micut, retras. Tot meniul preparat cu ingrediente proaspete, cand se termina se termina.
    Via – cel mai bun tartar de somon in existenta

    Vinuri:
    Neptunus shiraz de la cramele Halewood
    Sauvignon blanc sau chardonnay de la Issa

  29. #62

    Da vin auiiiii beut?