Românii au o problemă cu gazele naturale pentru utilizare casnică. Totul se învârte în jurul gazelor naturale. Plită vitroceramică? Fii serios, mâncarea nu are nici un gust și fierbe mai greu. Poți să demonstrezi tu cu ce fizică vrei că temperatura de contact e mai mare decât cea a unui ochi de aragaz sau că se distribuie unuiform. Prostii, gazul e sfânt.

La fel și la încălzirea caselor. Centralele termice TREBUIE să fie neapărat pe gaz, pentru că numai gazul încălzește corect apa din conducte. Ce dacă randamentul unei centrale electrice e mai bun și overall ieși mai bine la bani?

Important e că omul vede în facturi 2 sume separate, care sunt mai mici decât o factură agregată. Dacă ar plăti 600 de lei la curent, ar zice că e enorm. Așa, e mulțumit că plătește 200 la curent și 500 la gaze. E mai ieftin.

Ca idee, maica-mii i-a fost tăiată căldura și apa caldă în bloc, din cauză de bloc restanțier. Până să le taie, plăteau cam 500-600 de lei pe lună întreținerea și 1oo de lei curentul.
Acum, plătește întreținerea 150 de lei și curentul sub 300, încălzindu-se cu calorifere electrice și având boiler în baie.

Mă gândeam la asta auzind cum plânge poporul că a crescut RADET prețul la gigacalorie și că vai, firmele și că vai, durere. Pentru că na, încălzirea cu curent electric este tabu.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.