Stau și mă gândesc, de aseară, de când am văzut printscreenul ăsta, cum de s-au gândit ei, băieții de la ProTV, să coloreze cu roșu statele șantajate de către rusia și cu albastru pe ruși. În condițiile în care steagul sovietic e roșu, rușii sunt roșii, sunt agresori etc. Cineva, foarte inteligent, s-a gândit, totuși, că le-ar sta mai bine cu culoarea păcii.

Interesant

32 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1

  Stai asa. De ce e Serbia albastra? Aia nu sunt dependenti de gazul rusesc?

  9

  • Serbia e rusofilă.

   0

  • #3

   Ba da, dar ei nu sunt pe lista “țărilor neprietenoase” :))

   5

  • #4

   Ba da, da-s albaștri că-s ruși 🙂

   20

  • #5

   Aha, corect, nu ma gandisem. Pai si ungaria de ce e rosie? :)))

   8

  • #6

   Și Austria… harta aia e făcută în Paint, de un reporter cu nevoi speciale.

   20

  • #7

   si Danemarca si Olanda par albastre

   1

  • Păi Austria a acceptat toate condițiile lui Putin și jumătate din funcționărime e angajata la gazprom să împingă hârtii deci merită să fie pe același nivel cu sârbii.

   7

  • #9

   Pai da mai Dragos dar daca citim asa Ungaria e meganeprietenoasa…which we all know…it is not.

   Nea caisu de facu harta cred ca a petrecut cu Puya toata seara dinainte si inca se mai resimtea si el…

   Discutia pe tema acestei harti este fix ca aia cu un prost arunca o piatra si zece intelepti se chinuie sa o scoata…ma rog, intelepti in sensul foarte larg al termenului :)))

   0

 2. #10

  Da, dar fata frumoasa fiind in rosu, au zis ca e de bine sa le coloreze rosu.

  5

 3. #11

  Unde sunt pozele cu tzatze? Ati e vineri

  23

  • #12

   Uite cine pune intrebarile potrivite! Haha, bravo!

   0

 4. #13

  Ca sa nu mentionam cum scala culorilor e aiurea: portocaliu cel mai scazut, galben la mijloc si rosu, in loc de galben-portocaliu-rosu. Daca nu te uiti la legenda imaginii, Europa e mult mai dependenta de rusi. Cineva le are bine cu manipularea.

  10

 5. N-are absolut nici o logica chiar si daca am considera ca e ca la codurile de urgenta rosu reprezentand gradul cel mai mare de dependenta de gazul rusesc tot nu are nici o logica ca italia si grecia cu 41% respectiv 39% sa fie in galben fata de norvegia care e in proportie de 0.2% dependeta de gazul rusesc si e cu portocaliu.

  4

 6. #15

  Harta aia in televiziune poarta numele de carton grafic si e facuta de un om de la departamentul grafica caruia i-o cere un producator sau un editor sau in situatii mai rare direct un reporter explicandu-i exact ce nevoi are.
  Ca sa ajunga sa fie data pe post harta a trecut prin mai mult perechi de ochi: baiatul de la grafica, editorul si/sau producatorul si in sfarsit regizorul de emisie care ar trebui sa aiba obligația sa verifice ca e ok din orice punct de vedere ce baga pe post dar rareori o face mai ales pe un buletin de știri cand e munca la foc continuu si deseori se intampla sa intre pe post burtiere sau cartoane grafice cu greseli gramaticale dar si de alta natura comise de cei de la grafica. In cazul de fata cel mai probabil culoarea e aleasa in mod voit de catre editor dar sunt si niste sanse ca pur si simplu niciunul sa nu isi fi dat seama.

  9

 7. #16

  Fata asta e tipa aia care l-a inselat pe domnul Dragnea cat dansul patimea la parnaie pentru binele facut romanilor din toata tara?

  2

  • #17

   Eu cred ca nu l-a īnselat, ca Dragnea cunostea problema dinainte…

   0

  • #18

   Nu, nu este! Nici vorba!

   0

 8. #19

  Graficianu’ era daltonist barosane. De fapt ce vedea el acolo erau doar nuante de mov.

  3

 9. #21

  In apararea lor Hitler a omorat milioane de evrei.

  1

 10. #22

  Exista o stiinta care se numeste Cartografie.

  Lasand deoparte inadvertentele sesizate mai sus, titlul hartii este “Dependenta de gazul rusesc” iar harta ne arata cu culori imprimate in al nostru ADN ca rosu-naspa, oranj/galben – atentie, albastu – all ok; limbajul culorilor fiind universal. Ca idee chiar popoarele care nu au atatea culori denumite ca europenii au intotdeauna nume pentru rosu (vezi www.youtube.com/watch?v=gMqZR3pqMjg).

  Acum de acord cu tine ca e poate o alegere nefericita in contextul curent, exista palete care pot simboliza acelasi lucru – colorbrewer e prietenul cartografilor.

  Dar, pe principul asta ar fi cazul sa-i luam la ture si pe Google, Apple, Here, Open Street Map, NASA, ESA si toti astia ca ne prezinta deformata realitatea in cazul Rusiei cum ar fi enorma ca suprafata (e cea mai mare, dar nu atat de mare ca in Mercator – vezi www.thetruesize.com).

  Eu cred ca ProTV nu a vrut sa transmita nimic subversiv… atat s-a priceput omu’ ala de a facut harta si nu s-a gandit mai departe.

  8

 11. #24

  Serbia ca Serbia, dar sa colorezi Marea Neagra cu albastru ?

  8

  • #25

   Cacaniu verzui nu era in paleta din Paint.

   0

 12. #26

  Tot ProTV, la “vremea” e lungita harta aia de zici ca trage intr-o parte Rusia si in cealalta US. Schimb imediat canalul fix din motivul asta, ma deranjeaza la ochi.

  1

 13. #27

  Mie imi place ca tranzitia de la portocaliu (orange) la rosu se face prin galben ca intermediar :))))

  6

  • #28

   Aahhaa, da, da, megaintuitiv si logic :)))

   0

 14. #29

  Also, diferenta de nuanta intre 20 si 70%, for fuck sake, reiese ca toti is mega dependenti. Sau deloc dependenti. Uite asa iti dai seama ca virgil ce schimba tusul la imprimanta mai face si grafice. Si dupa si putin seo. Sau programare. Why not.

  4

 15. #30

  Lipsește porumbelu păcii 🙂

  2

  • #31

   N-ai bagat tu de seama, da’ Dragos a comentat mai sus.

   0

 16. #32

  Si la Romanii au Talent cineva a ales hashtagul #RAT

  5

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

 • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
 • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
 • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.