Privesc cu sentimente amestecate ce se întâmplă în US acum și fac paralele simpliste legate de situația persoanelor care sunt discriminate, by default în românia.

Americanii au o problemă pandemică și endemică cu poliția. Acum nuștiucâtă vreme, curtea lor supremă, sau ceva organism de ăsta suprem judiciar, nu mai țin minte, a acordat o cvasi-imunitate de factor polițiștilor aflați în exercițiul funcțiunii și nu numai. Acela a fost momentul zero, momentul când poliția a fost de neatins și SU au devenit un stat eminamente polițienesc. Comportamentul polițiștilor a devenit haotic, coleric, uzul de forță ceva normal și obișnuit, singurele momente, rare, când se mai întâmpla ceva, era când erau filmați făcând abuzuri și nici atunci. Este celebru un caz zilele acestea când un tip a filmat 2 polițiști abuuzând un negru, aceștia i-au interzis să filmele și, pentru că nu s-a supus, l-au arestat și omul e și acum în pușcărie. Filmând, repet, un abuz.

Dacă translatăm la noi, lucrurile acestea degenerează foarte ușor, mai ales în cadrul forțelor de poliție, renumite pentru că sunt alcătuite din din oameni inferiori, inferiori inclusiv dpdv IQ, anumit aleși din păturile sărace ale societății, oameni cărora li se poate cultiva foarte ușor ura împotriva celor care au dus-o mai bine. Nu mai zic de analfabeții de la poliția locală, paznici de parcuri cu uniformă, treziți peste noapte cu o responsabilitate pe care nici măcar nu știu să o gestioneze, ei nefiind în stare să poarte pantofi cu găurele, pentru că încearcă să bage șireturile prin toate găurile.

Bănuiesc, sau cel puțin sper, că încă nu ați uitat abuzurile enorme făcute de poliție și de poliția locală pe perioada carantineri, abuzuri scuzate de preotul de la MI prin faptul că au școală puțină și aia e, faceți și dumneavoastră o reclamație. Cât de ușor s-a ajuns la amenzi discreționare și arestări doar pentru că au avut libertatea de a decide pe cine să amendeze și cu cât? Ia gândiți-vă, cum ar fi să aibă, ca în state, drept de viață și de moarte asupra ta și să fie, spre deosebire de state, aceiași gunoieri fricoși care atacă doar albi? V-a luat cu puțini fiori pe spate?

Rasismul, violenta, homofobia, xenofobia dovezi ale inculturii, de fapt icebergul de la suprafață, ele mergând mulți kilometri în adânc. Reacția unui alcoolic care a avut 10 ani puterea SUPREMĂ în românia și nu a făcut nimic împotriva rasismului este cel mai bun exemplu. Pe perioada lui, păpușile erau invitate să se suie pe masă, vedeam, în sfârșit, armeni pricepuți, iar țigăncilor împuțite li se furau telefoane.

Va schimba genul de demonstrații din state percepția asupra rasismului? Cu siguranță nu. Cei ce detestă negrii by default, îi vor detesta și de acum încolo. Cei ce detestă țiganii vor face același lucru, ba chiar vor explica oricui stă să asculte că ei nu sunt rasiști, dar || ei nu au nimic cu țiganii, dar, și tot așa.

Rasismul se elimină prin educație, prin pornitul de la zero, prin conștientizarea faptului că avem o problemă, prin includerea negrilor/țiganilor/indienilor etc în viață, nu prin ghettoizarea lor și spălatul pe mâini. Dacă copiii voștri nu vor ști ce e rasismul, adulții de mâine nu vor mai avea aceeași problemă.

Din păcate, știu că îmi bat gura degeaba, argumentația proștilor este infinită, zilele trecute 1 mândru de ăsta afirma sus și tare despre studiile care demonstrează că negrii sunt inferiori. Român plecat în canada. Altul, plecat recent din românia, știa exact care e situația din New York și cum, de fapt, negrii își merită soarta. Nu știu cum se face dar tocmai emigranții, cei ce ar trebui să fie cei mai deschiși la acceptare în țara care i-a primit, sunt cei mai virulenți rasiști și xenofobi. Lucru demonstrat și în UK, o majoritate covârșitoare de emigranți votând pentru Brexit, pentru că emigranții sunt hoți, mizerabili și put.

De fapt, aș vrea să închei spunând că educația, în acest moment, nu mai este posibilă. Modul așa zis democratic de viață nu poate fi menținut la putere decât dacă ai votanți proști, care să poată merge la urne și să voteze minciunile unei Gabriela Pandele Șicâțiormaififost sau Trump. Altfel, dacă brusc ai avea o uriașă masă de oameni educați, care să realizeze că nu e corect ca analfabeții cu 2 dinți în gură care urlă BĂSESCU sau MAGA! să le decidă viitorul lor și al copiilor, lucrurile s-ar termina prost.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.