După degustarea de succes avută la Ursus, astăzi am mai avut parte de o surpriză.
Ursus a făcut o investiţie de 42 de milioane la fabrica de la Buzău şi a chemat un snop de jurnalişti şi jurnaliste, numai unul şi una, la o conferinţă de presă la linia de fabricaţie nou dată în funcţiune. Şi pe lângă jurnalişti, ia ghiciţi cine a mai fost invitat? De fapt, cine au fost primii bloggeri invitaţi de Ursus la un eveniment de gen?
Da da, eu şi Clickio.
Normal, ne-am hlizit cât de mult am putut, am râs de unii ziarişti care tot cereau cifre de afaceri şi alte dude de genul ăsta, l-am întrebat şi noi pe Stephan Weber, preşedintele Ursus România(care btw, e un prea tare tip, (vorba lui Badea, vreau să fiu Stephan)), de ce nu mai e Stejar Strong pe piaţă (pentru că nu se cere berea strong, btw) şi după aceea am purces la vizitat noua fabrică.
Ştiţi CÂT DE CURAT este într-o fabrică de bere? Nu aveţi idee, vă spun eu. Câtai hardughia de fabrică, funcţionează cu 11 oameni. Unsprezece. Pentru că totul se face pe calculator. În rest, amestecul uman e minim. Mai rămânea să ne dea papucei de ăia de pânză, să zicem că suntem la NASA.
Cu ocazia asta am aflat şi eu că practic, în ziua de azi, poveştile cu şoricei în sticlele de bere sunt imposibile. Pentru că totul se produce în spaţii ermetic închise, unde nu au acces nici măcar oamenii, darămite eventuale găuri de şoarece.
Am băut bere direct din butoi. Din butoiul care conţine echivalentul a 400 000 (patru sute mii) de sticle. Nu ne venea să plecăm de acolo, deşi, la un calcul simplu, ar fi avut de băut din butoiul ăla, vreo 10 generaţii din familia mea.
Ce am mai aflat. Da, am aflat că expertul numărul 1 în România în materie de bere este o femeie. O femeie care este director de calitate la Ursus şi e capabilă să distingă 122 de arome într-un pahar de bere. Ce să spun, ne-am înclinat cu religiozitate în faţa ei. Cică îşi antrenează soţul în materie. M-am oferit să îi dau numărul de telefon al nevestei.
A, şi am câştigat şi eu şi clickio, concursul de recunoscut sortimentele de bere. Am ghicit 4 din 4, fără ezitare
Uite şi nişte poze.
[flickrset id=”72157616677790271″ thumbnail=”square” overlay=”true” size=”large”]
NOU
arhi are lightbox plugin :> respectele mele
NOU
Norocos ai fost pentru partea de recunoscut berea ca in rest plictiseala mare( zic eu) 🙂
NOU
You lucky,lucky guy!
NOU
zi ca n`a fost dragoste la prima vedere:D
cre ca te`ai simtit inferior in fata femeii cu 100 si ceva de arome..
NOU
Ma enerveaza lightboxul asta la culme. Dar frumoasa excursie!
NOU
eu am lightbox, dar asta e de la flickr, ce vedeti voi:))
NOU
măi, tanti aia aşe de pricepută’ntr’ale berii merita un nume pe blog, părerea mea, hâc!
io beu vin!
NOU
Cred că te invidiez niţel, din ditamai butoiul să bei bere şi să nu te gandeşti şi la noi… Trebea să aduci şi tu cateva camioane de bere să împarţi la cetintori!
NOU
Daaa… Vreau… Am băut acum mulţi ani bere Ursus neagră de la butoi… Mă ungea pe suflet, nu ştiu cum să spun. Aşa de beat eram că alergam înspre casă, că mă chema patul şi frigiderul… :)) Doamne, dar bună era. Pe la halba 16 m-am oprit. Din numărat! :)) Când ne-am ridicat de la masă am început toţi să-l înjurăm pe fizicianul de Newton! :)) Da, era bună. Pădurea (Silva) neagră e pişoarcă pe lângă ursul brun! :)) Trebuie să dau o tură prin oraş să caut un local unde servesc, că am o halbă ciumeagă de inaugurat! :))
NOU
idaho, m-am gandit la voi tot timpul:))))))))
NOU
Domnule, atat de mult am citit si tu atat de mult ai precizat, ca o bere Ursus chiar as savura. Acum, la ceas tarziu de seara. Cu o tigara, e raiul pe pamant.
NOU
LZ, chiar ca este. Si eu chiar asta fac. Desigur, fara tigara, `cause is bad 4 u
NOU
Acum vreo un an de zile lucram pe str. Transilvaniei o strada de pe langa fabrica de bere respectiva. Sa vezi cand dadeau aia drumul la dracu stie ce si imputeau toata strada de abia puteai sa respiri fara exagerare. Poate acum cu investitia de care ziceai s-o fi gandit sa nu omoare o scarba de oras (care btw prin zona fabricii e plin de tigani)
NOU
daca beau ursus de-acum, inseamna ca am baut dupa tine. 😐
NOU
dap, e curata ca e noua… mergi pese un an sau doi….
NOU
mda,tu ai si boala pe noi.IMI PLANGE SUFLETUL cand ma gandesc la cata bere e acolo 😀
NOU
Tata numai bea bere de cand a intrat intr-o fabrica de bere acum 17 ani de zile a iesit din ea si si-a borat matzele 1 saptamana.
NOU
O data beam Timisoreana la PET! Dar astia au stricat-o! Asa ca acum beau cu bucurie Bucegi si mi se pare foarte buna!
Oricum felicitari, cred ca ai avut parte de o super experienta!
NOU
Ok, las tigara, dar de unde iau berea? Ca nici asta nu e prea usor…
NOU
deci eu nu mai ieseam din fabrica pana nu gatam butoiul
NOU
Ce post scris la comanda cu deshantzare 🙂 Oare la Tuborg in fabrica o fi la fel? 😀
NOU
Wish I was there :-< mai ales la recunoscut sortimente de bere 😀
NOU
doar 11 persoane fabrica berea pentru tara asta?
NOU
“A, şi am câştigat şi eu şi clickio, concursul de recunoscut sortimentele de bere. Am ghicit 4 din 4, fără ezitare”
Care is alea 4? Curiozitate.
NOU
Arhi, la cata bere se consuma in tara asta, trebuie sa fie mai atenti decat cu mancarea. Ca i asa uneori, mai ales vara, multi renunta la mancare pentru o bere rece…
NOU
si nu ai dus si tu ca rromanu’ un bidon sa duci si acasa la nevasta umpic de bere ?
NOU
Ma intreb cum o fi acolo cand nu sunt vizite ale presei/blogerilor.
Doar ma intreb, nu fac aluzii gratuite.
NOU
@m- liniste maica, liniste…
NOU
pfff ai fost in metropola Buzau si te am ratat.
NOU
fabrica de bere e singura biserica pe care o recunosc ca fiind adevarata cale spre iluminare 🙂
NOU
chiar si asa berea nu-i cine stie ce!
NOU
berile erau Ursus, Peroni, Ursus fara alcool si iarasi Ursus.
Ionut, desigur, tu bei doar Budweisser, ştim
NOU
Timisoreana la sticla de sticla ramane cea mai buna bere pe care o avem. si aici chiar pun punct. punct.
NOU
si ghici cine face timisoreana
NOU
ba ce misto arata pozele. numai eu cand fac poze arata de parca le-as fi tras cu telefonu.
NOU
@victor are dreptate arhi timisoreana tot ursus o face dar ai dreptate e cea mai buna bere !!!
NOU
Vreau sa zic ca am lucrat la fabrica de bere ursus din Cluj-Napoca pe timp de vara.Bautura era la discretie si multi zic ce fain de tine ca lucrezi la ursus si poti sa bei cat vrei.
Ma imbatam si la lucru, dar de fiecare data cand ieseam de la lucru ieseam la o bere cu baietii pe terasa , e alta atmosfera, e mult mai frumos
Eu ma imbatam singur pe acoperis sa nu ma vada sefii si ma uitam la cerul plin cu stele, pentru ca nu prea aveai cu cine sa bei.
Dupa cum ziceai si tu la fabrica de bere nu lucra multe persoane.
Daca va place bautura nu va recomand sa va angajati la o fabrica de bere.Dupa 2 luni slabisem mult si tot tremuram :))
NOU
ah , apropo…nu sunteti primii bloggeri ursuleti 🙂 eu cred ca am fost primul
NOU
“un gras innalt si bine facut si unu innalt si slabut, care au rezistat peste 30 de minute in frig la “degustat” bere ” – descriere actiune :)) si app fabrica functioneaza cu 9 angajati nu cu 11, 3 ture a 3 oameni, restul fiind paznici si femeile de servici.
NOU
piticule, chiar apucai sa bei bere in timpul serviciului? La iesire nu te controla nimeni la poarta?
NOU
Arhi nu e asa ca unele poze le pot folosi si eu intr-un proiect pentru scoala ?
NOU
da
NOU
Mersi mult, te bag la multumiri 🙂
NOU
Piticule io’s tare curios cum ajungeai tu pe acoperish, iara is tare curios cum de aveai tu timp sa privesti cerul plin cu stele , cine-ti facea treaba ta , tu erai in excursia la Ursus sau asta o fost un vis??? Multi mincinoshi mai sunt in tara asta , in europaa, in Loome da tu-i intreci pe toti….vai vai….